Alteveer hard onderuit tegen MOVV

Alteveer is in Midwolda tegen een fikse afstraffing aangelopen. Tegen de nummer vijf van de competitie, MOVV, werd er maar liefst met 8-1 verloren. Grootste plaaggeest van de geel-zwarten was Aaron Sportel die vier keer het net liet bollen. Door overwinningen van de concurrentie begint de situatie voor Alteveer behoorlijk penibel te worden, aangezien zij slechts twee punten boven een nacompetitie positie staan.

Gelijk op
Trainer Udema moest het vanmiddag stellen zonder aanvoerder Bryan Schenkel, hij begon ziek op de bank, en ook Merlijn van Zon was niet beschikbaar. De wedstrijd begon gelijk op, met gelijk een grote kans voor Aaron Sportel die net te kort kwam om de bal binnen te tikken. Na een kleine 20 minuten kwam MOVV dan wel op voorsprong. Na een verre ingooi van Gerhard Offringa kopte Wouter Wagena de bal achter keeper Van Duuren. Vlak daarna werd het ook al 2-0 en dus liep Alteveer al vroeg achter de feiten aan.  Ray den Boef wist bijna de aansluitingstreffer te maken, echter werd zijn kopbal net voor de doellijn gered. Nog voor de rust kwam de thuisploeg op 3-0. Keeper Van Duuren legde Offringa neer in het strafschopgebied en de toegekende penalty werd benut door Aaron Sportel.

Doelpunt afgekeurd
In de rust bracht Udema alsnog Schenkel binnen de lijnen voor Ramon Jansen en deze wissel sorteerde effect. Ook Roy de Wijk mocht namelijk aanleggen voor een strafschop en hij schoot de 3-1 raak. Heel even dacht Alteveer terug aan de heenwedstrijd, toen een 1-4 achterstand werd goed gemaakt. De gasten leken ook door een treffer van Schenkel op 3-2 te komen, echter werd zijn doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel.

Forse nederlaag
In plaats daarvan werd het aan de andere kant 4-1 voor MOVV en leek de wedstrijd gespeeld. Bryan Schenkel wist wel nogmaals tot scoren te komen, maar ook nu werd zijn treffer afgekeurd omdat Ray den Boef buitenspel zou hebben gestaan. Alteveer was geknakt en MOVV profiteerde maximaal door in de resterende minuten nog vier keer te scoren. Zo werd er een forse nederlaag geleden en wordt het in de laatste weken nog spannend voor Alteveer in de strijd om lijfsbehoud.