Forse nederlaag voor Borger tegen Hardenberg ’85

Borger heeft in het duel met Hardenberg ’85 geen resultaat weten te behalen.  In eigen huis verloor het met ruime cijfers: 0-5. Voor rust waren er voldoende kansen voor de thuisploeg, maar bleken de gasten veel effectiever. Na de snelle 0-3 na rust was het een gelopen koers en liepen de Hardenbergers verder uit naar een eclatante 0-5 overwinning.

Bemoedigende start
De afgelopen weken zat nummer vijf Hardenberg in een aardige dip en dus was er hoop voor Borger dat er wellicht wat te halen viel. De groenhemden hadden baat bij een resultaat gezien men knokt voor nog een seizoen derde klasse. De start was bemoedigend te noemen en na een minuut spelen had het 1-0 kunnen staan. Sander van der Veen kreeg een vrije kopkans uit een corner, maar zag de bal gesmoord worden voor de doellijn.  De daaropvolgende aanval van de bezoekers bleek wel direct raak, waardoor Borger tegen een vroege achterstand aankeek.

0-2 achterstand
Lang hoefde dat niet te duren, maar opnieuw hielp Borger een grote kans om zeep. Ditmaal kon Diederik Oosterwijk vrij inschieten, maar de aanvaller verzuimde om zijn ploeg langszij te brengen.  De bezoekers deden het een stuk beter, want ook de tweede kans werd verzilverd. Zo keek Borger na een kwartier spelen tegen een 0-2 achterstand aan, waar het ook gerust 2-2 had kunnen staan.

Van de doellijn
De betere kansen bleven in het eerste bedrijf voor Borger, dat nog een aantal opgelegde kansen creëerde. Luuk Kenter was de doelman al voorbij na een goede actie, maar zag zijn inzet van de doellijn afgehaald worden. Ook Melvin Ottens zag zijn schot op wonderbaarlijke wijze gestopt worden door de goalie van Hardenberg.  Tussendoor kreeg Hardenberg nog een strafschop na een ongelukkige overtreding van Wiljan Vos, maar deze werd hopeloos over geschoten. Met de 0-2 ruststand deed Borger zichzelf dan ook tekort.

Genadeklap
Na rust werd het een ander verhaal en dat had te maken met de snelle 0-3. Een schot werd van richting veranderd door Arno Sieders, waardoor doelman Edwin Haandrikman kansloos moest toekijken hoe de bal achter hem tegen de touwen zeilde. Het bleek een genadeklap voor Borger, dat geen moment meer in de wedstrijd wist terug te komen. De bezoekers hadden de wedstrijd onder controle en voerden de score nog verder op naar 0-5.