Stadskanaal maakt het zichzelf moeilijk tegen LEO

Stadskanaal heeft na de nederlaag van vorige week in de topper tegen Dalen de draad weer opgepakt. Hoewel het uiterst moeizaam ging, werd er in eigen huis met 2-1 gewonnen van middenmoter LEO uit Loon. Na een behoorlijke eerste helft, resulterend in een 2-0 voorsprong, was de tweede helft het aanzien amper waard. Uiteindelijk werden wel de drie punten over de streep getrokken. 

Snelle voorsprong
Stadskanaal was voor rust de betere ploeg, maar verzuimde een ruime voorsprong te nemen en daardoor de wedstrijd te beslissen. Wel was het na zeven minuten al raak voor de thuisclub. Jeffrey Bakker veroverde de bal rond de middenlijn, ging alleen op de doellijn af en maakte deze kans prima af: 1-0. Amper vijf minuten later verdubbelde Melvin Rogaar de score en verzuimden de blauwhemden een ruimere marge te verkrijgen in de eerste helft. Bidjoy Ramcharan en Jordy Geerlings waren hier dichtbij, maar beiden kregen de bal niet voorbij doelman Geertsma. 

Drievoudige wissel
De tweede helft was van een aanzienlijk minder niveau dan de eerste. Onnodig balverlies en veel verkeerde passes en keuzes maakten het er niet leuker op om naar te kijken. De wedstrijd was na rust behoorlijk in evenwicht en ook LEO kreeg nu kansen. Na 54 minuten moest doelman Royce Geerlings dan ook handelend optreden op een inzet van Stefan Hindriks. Om de wedstrijd te doen kantelen besloot trainer Slor zelfs een drievoudige wissel toe te passen, maar ook dit bracht niet het gewenste effect. Kansen voor Lohuis en Bakker leverden dan ook geen derde doelpunt op.

Geerlings stopt penalty
Met nog een kwartier te spelen leek een overwinning in de maak, ware het niet dat LEO nog terugkwam in de wedstrijd. Geerlings kon in eerste instantie Alfred Oldenhuis nog van het scoren af houden, maar hij was later kansloos op de inzet van Hindriks: 2-1. Bijna leek Stadskanaal nog twee punten te gaan verspelen, toen Oldenbeuving mocht aanleggen vanaf elf meter. Gelukkig voor Stadskanaal was Geerlings vanmiddag uitstekend in vorm en stopte hij de strafschop. Zo werd er uiteindelijk met 2-1 gewonnen, maar zal Stadskanaal komende zondag tegen Zwartemeer uit een ander vaatje moeten tappen om mee te blijven doen om het kampioenschap. 

Foto’s: Stoffer Bakker

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Onstwedder Boys en BSVV in balans

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd tussen Onstwedder Boys en BSVV (Bovensmilde) ...

EEC en HOC gelijk op

De Kanaalstreek-derby tussen EEC en HOC was er één met grote belangen. Beide teams ...

SJS nipt onderuit tegen De Fivel

SJS ging met een goed gevoeg het duel tegen De Fivel in. Op zichzelf ...