EEC heeft in eigen huis een benauwde overwinning geboekt op het lager geklasseerde Zandpol. Eerder dit seizoen werd er nog met 0-4 gewonnen, maar in eigen huis ging het een stuk moeizamer: 3-2. Hierdoor blijven de Eesenaren op de zevende plaats staan, een positie die zij ook willen bezetten na de laatste speeldag.

Huizing tikt binnen
Waar het publiek in Ees verwachtte dat EEC het initiatief gelijk zou gaan nemen, kwamen zij bedrogen uit. Zandpol begon furieus aan de wedstrijd en binnen drie minuten hadden zij al twee grote kansen gehad. Maar waar de gasten verzuimden de 0-1 te maken deed EEC dat wel, want de eerste kans was meteen raak. Mark Wanders ging via de rechterkant richting de goal en haalde uit. De keeper wist de bal te pareren, maar Remco Huizing was er snel bij om de 1-0 binnen te tikken.

Gemakkelijke middag
Na 20 minuten verdubbelde EEC de score. Stefan Sanders kreeg de bal aan de zijkant van het veld en haalde verwoestend uit: 2-0. Zo leek de thuisploeg een gemakkelijke middag tegemoet te gaan, ware het niet dat één minuut later de aansluitingstreffer gescoord werd door Zandpol. Hierna kregen zij grote kansen op de gelijkmaker, maar was het Mark Wanders die zijn ploeg op slag van rust weer op een marge van twee zette: 3-1.

Rakelings naast
Na de rust kwam de thuisploeg sterk uit de kleedkamer. EEC had meer grip op Zandpol en zag Remco Huizing rakelings naast schieten. Verderop in de tweede helft waren er kleine mogelijkheden voor beide ploegen, maar had het er alle schijn van dat de stand ongewijzigd bleef. Hier dacht Stefan Knuppe echter anders over, want na 85 minuten bracht hij de spanning terug: 3-2. Hierna was het nog tien minuten billen knijpen, maar uiteindelijk bleven de drie punten in Ees.