Pekelder Boys en Gieterveen schieten weinig op met punt

Pekelder Boys en Gieterveen hebben vanmiddag na een matige wedstrijd de punten gedeeld. Twee erkend schutters, Koos Kuiper en René Nijgh, zorgden met hun doelpunten voor de 1-1 eindstand. Hiermee schieten beide ploegen weinig op, mede omdat ook de concurrentie punten pakte. Zo blijft het ongemeen spannend in de staart van de vierde klasse C.

Grote kans Weerts
Gieterveen was vanmiddag duidelijk de beter voetballende ploeg, maar de beste kansen waren voor Pekelder Boys. Tot aan het strafschopgebied van Pekelder Boys speelden de gasten behoorlijk, maar verder liet de thuisploeg hen niet komen. Wel had Jerremy Weerts de groenhemden al vroeg op voorsprong kunnen zetten, maar de snelle flankspeler schoof de bal voorlangs. Dit was ook gelijk de grootste kans voor Gieterveen in de eerste helft.

Jerremy Weerts ziet zijn inzet voorlangs gaan…

Halve kans Kuiper
Pekelder-boys spits Koos Kuiper had aan de andere kant aan een halve kans genoeg. Nadat hij vroeg in de wedstrijd nog een lob van afstand over het doel van keeper Lugtenborg zag gaan, was het na een kwartier spelen wel raak. Keeper Robbert Zuur zette Kuiper met een lange uittrap aan het werk en de aanvaller schoot vervolgens raak met een diagonaal schot: 1-0. De thuisploeg kon vervolgens achterover leunen, zonder echt in de problemen te komen. Gieterveen drong wel wat aan, echter bleven grote kansen uit en zo ging Pekelder Boys met een voorsprong de rust in.

Knap gepareerd
Direct in de tweede helft leek de jonge Jan Hoiting op weg naar de 2-0, maar zijn inzet in de korte hoek werd knap gepareerd door Lugtenborg. Vijf minuten later was het weer de Gieterveen-keeper die zijn ploeg in de race hield door een kopbal te keren en hij had geluk dat Koos Kuiper na iets meer dan een uur spelen de bal te ver voor zich uit speelde toen hij alleen op het doel af kon gaan.

Koos Kuiper heeft Pekelder Boys op voorsprong gezet…

Gouden wissel
Om de wedstrijd te doen kantelen bracht Gieterveen-trainer Jordi Nijgh zijn broer René binnen de lijnen. Deze wissel sorteerde direct effect, want met zijn eerste balcontact zorgde René Nijgh voor de gelijkmaker. Met nog twintig minuten op de klok kopte de routinier raak na een piekfijne voorzet van collega-spits Rideon de Vries.

Rakelings naast
In de laatste twintig minuten drong Gieterveen meer aan en ging men nadrukkelijk op zoek naar de winnende treffer. Echter werd er dusdanig slordig gespeeld dat er geen grote mogelijkheden meer ontstonden. Pekelder Boys leek tevreden te zijn met een punt en trok beperkt ten aanval. Overigens had deze speelwijze hen bijna drie punten opgeleverd: Patrick Koster leek in de slotseconden zijn ploeg de drie punten te bezorgen, maar zijn kopbal ging rakelings langs de paal, waardoor de puntendeling een feit was.