Borger heeft de laatste strohalm voor het rechtstreeks veilig spelen niet gepakt. Op bezoek bij Fit Boys ging het met 3-1 onderuit, waardoor Borger in ieder geval nacompetitie moet spelen. Ook voor rechtstreekse degradatie moet het nog oppassen, omdat Vitesse’63 de laatste weken dichterbij gekomen is en op papier nog een makkelijk programma heeft.

Spanning
Op sportpark Noord-West in Beilen waren de belangen uitermate groot voor beide partijen. Bij winst kon Borger op gelijke hoogte komen met Fit Boys en had het nog kans om zich direct veilig te spelen. Won de thuisploeg dan zou deze veilig zijn, dus beide teams waren gebaat bij een overwinning. Dat er veel spanning op het duel stond was wel te zien aan de wedstrijd, die qua niveau niet hoogstaand was te noemen. Veel lange ballen, veel duels en nauwelijks voetbal: kenmerken van een echt degradatieduel.

Geen besef
Het leverde in de openingsfase nauwelijks kansen op, maar na een klein kwartier spelen was het plotseling wel 1-0 voor de thuisploeg. Gerald Haandrikman kon geheel vrijstaand binnen koppen uit een corner en bezorgde zijn team daarmee een gewenste vroege voorsprong. Bij Borger leek men bij tijd en wijle niet helemaal te beseffen waar het deze middag om ging en dat was ook af te zien aan de duels, waar het regelmatig te laat was. De betere kansen in de eerste helft waren dan ook voor Fit Boys, ware het niet dat ook zomaar 1-1 had kunnen staan na een half uur spelen. Ronald Bulthuis kon met een uiterste krachtinspanning de bal van dichtbij net niet binnen glijden. Vlak voor rust werd het dan alsnog 1-1 dankzij een eigen doelpunt van Thijs Oosting, die zijn eigen doelman passeerde na een verre ingooi van Wiljan Vos.

Extra aanvallers
Binnen een tiental seconden na rust kreeg Borger een grote kans in de persoon van Luuk Kenter, maar de aanvaller faalde in de afronding. Vijf minuten later lukte het Fit Boys wel in de persoon van Ruud Seubring. De middenvelder werd geen strobreedte in de weg gelegd aan de rechterkant van het veld en mocht zo het strafschopgebied binnenkomen en uithalen. Doelman Haandrikman werd in de korte hoek gepasseerd. Borger begon na een uur spelen meer risico te nemen en bracht extra aanvallers. Dat leverde echter niets op en het werd van kwaad tot erger toen de bal rond minuut zeventig op de stip belandde. Tot overmaat van ramp kon Christiaan Vos na een tweede gele kaart ook nog met rood inrukken. Doelman Edwin Haandrikman liet echter zien dat hij een ware penaltykiller was, want opnieuw stopte hij een strafschop.

Definitief gespeeld
Het bleek geen echte opsteker voor Borger, dat tien minuten voor tijd alsnog de 3-1 moest incasseren. Leon Timmerman kon simpel binnen tikken en daarmee leek de wedstrijd definitief gespeeld. Ook Fit Boys moest in de slotfase nog met tien man verder nadat Gerald Haandrikman invaller Albert Stevens op weg naar het doel vloerde. De arbiter, die veel kaarten trok in dit duel, gaf de verdediger van Fit Boys een directe rode kaart. In de stand kwam geen verandering meer en dus stapte Borger met een nederlaag van het veld af.