Stadskanaal kan zich op de nacompetitie richten

De laatste kans op de titel. Dat was de inzet van de wedstrijd tussen SC Stadskanaal en Zwartemeer, twee ploegen uit de top van de derde klasse D. Met nog twee speelronden voor de boeg lijken Dalen en Asser Boys te gaan bepalen wie kampioen wordt. Het gat tussen deze twee ploegen (52 punten) is vier (Sleen) en vijf (Stadskanaal) punten. Eén van de oorzaken voor deze situatie was de remise tussen de Knoalsters en Zwartemeer: 1-1.

Bakker en Rogaar
De wedstrijd kende een vliegende start. Het publiek stond nog niet op de plaatsen of de bal leek er al in te gaan achter Royce Geerlings. De bal belandde echter op de lat. Hierna was het de beurt aan Stadskanaal, dat vrij gretig aan de wedstrijd begon. Jeffrey Bakker en Melvin Rogaar zorgden voor het meeste gevaar. Na een kwartier volgt de eerste goede kans. Rogaar zet de bal voor op Rotman die terug kopte op Bakker. Het schot van Bakker werd uiteindelijk verwerkt tot corner.

Corners
Een minuut later kreeg Rotman opnieuw een kans, en ondanks een vermeende overtreding op de spits werd opnieuw een corner gegeven. Uit de corner kreeg Erik Kok nog een grote kans, maar werd eruit getikt door de keeper. De wedstrijd zakte hierna wat in en met uitzondering van een goede kans vlak voor rust van Zwartemeer gebeurde er niet veel.

Afgekeurd
Na rust veranderde het spelbeeld weinig. Bakker kreeg een kwartier na rust nog een schietkans voor Bakker na een geweldige pass van Sten Vos. De bal ging echter niet in de goal. Even later kwamen Roy Feiken en Bidjoy Ramcharan in het veld voor Bakker en Rotman en Feiken leek gelijk een assist op de voet te hebben. Een vrije trap belandde op het hoofd van Kok die binnen kopte. De goal werd echter afgekeurd wegens duwen.

Offensief
Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kon Maurice Heine van Zwartemeer doorlopen op doelman Geerlings. De keeper kwam uit en Heine lobte de bal over Geerlings heen: 1-0. Een slotoffensief werd ontketend door Robert Oosting door te schuiven. Dit zorgde voor meer ballen bij Ramcharan en waar de spits bij een bal van Rogaar nog de pech had dat hij net naast schoot, kopte hij in de negentigste minuut een voorzet van Oosting wel perfect binnen.

Rode Oosting
Omdat de spits de bal snel wilde pakken ontstond er een opstootje waarbij doelman Snippe met rood werd weggestuurd voor slaan en Ramcharan geel kreeg. Dik in blessuretijd werd er nog een bal naar voren gegeven en werd Ramcharan afgefloten voor duwen. Dit leverde opnieuw een opstootje op waarbij Robert Oosting een directe rode kaart kreeg. Voor Stadskanaal is de titelstrijd met deze remise echt over. Stadskanaal mag zich gaan opmaken voor de nacompetitie en het lijkt erop dat ze ook in deze wedstrijd aanvoerder Oosting zullen missen.