Valthermond dreigt overal naast te grijpen

Wat is dat toch met Valthermond? Steeds als de ploeg zich voor een uitstekend seizoen kan belonen geeft het niet thuis. Het scenario leek zo mooi: Twee wedstrijden winnen tegen laagvliegers Amicitia VMC en Helpman, periodetitel in de pocket en rustig achterover leunen om te zien of er nog meer in het vat zit. Het sprookje veranderde echter in vijf minuten in een horror-scenario, want na een uitstekend begin, met een lob op de lat van Rick Schlimback, scoorde Amicitia VMC binnen vijf minuten twee keer. 

Gemopper
Amicitia strijdt om degradatie te ontlopen en de mannen van trainer Van Dalfsen deden dat perfect. Veel inzet, kort dekken en de duels niet schuwen. Valthermond had het er moeilijk mee en kwam met name voor de rust absoluut niet in haar spel. Gemopperd werd er wel, gevoetbald bijna niet.

Bakens verzetten
Dus was het zaak om in de tweede helft, met de harde wind tegen, de bakens te verzetten. Het moet gezegd, de ploeg van Harris Huizingh gooide behoorlijk wat energie in de strijd, maar ook nu lagen de mannen van het Maartens College steeds weer dwars. Huizingh probeerde met het inbrengen van Jesper de Graaf voor Stefan Arendsen voor nog meer druk te zorgen en dat leek te lukken. Uit de scrimmage die volgde op de eerste voorzet van de jonge linkspoot, tikte Rick Schlimback de aansluitingstreffer binnen. Er glooide weer hoop in de Monker harten, maar echt kans op meer zat er eigenlijk geen moment in. Ronald Strobach gooide uit een counter in de slotfase het duel helemaal op slot.

Hopen op misstap
Voor Valthermond zit er niets anders op dan volgende week de laatste wedstrijd tegen Helpman winnend af te sluiten en hopen op een misstap van Rolder Boys. Dat zou alsnog deelname aan de nacompetitie betekenen.

banner-valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal verliest van Be Quick 1887 zaterdag

Stadskanaal heeft de derde oefenwedstrijd van het seizoen verloren, de zaterdagtak van Be Quick ...

Onstwedder Boys zet Corenos aan de kant

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag in Roodeschool met 2-1 van Corenos gewonnen. De oranjehemden toonden ...