Dankzij een knappe 3-0 overwinning op het hoog geklasseerde SCD heeft Borger zich verzekerd van de nacompetitie tegen degradatie. Wie daarin de tegenstander is zal nog de vraag zijn, gezien CSVC ook wist te winnen. Daardoor is het nog onzeker of Borger op plek elf of twaalf eindigt op de ranglijst.

Loodzwaar
Op voorhand beloofde het een loodzware opgave te worden tegen het hoog geklasseerde SCD’83. De ploeg uit Dedemsvaart verkeerde in de tweede seizoenshelft in bloedvorm en stelde vorige week nacompetitie voor promotie veilig. Wie had gedacht dat de bezoekers de teugels wel even lieten vieren in Borger, kwam bedrogen uit.

Formidabele Haandrikman
De eerste helft was de nummer drie van de ranglijst namelijk heer en meester in Borger, waarbij de groenhemden blij mochten zijn met het formidabele optreden van doelman Edwin Haandrikman. Zeker het eerste half uur creëerden de bezoekers kans op kans en was het verwonderlijk te noemen dat de brilstand op het scorebord bleef staan. Telkens vonden de geel-blauwen doelman Haandrikman op hun weg, die vandaag de plaaggeest bleek te zijn voor de ploeg uit Dedemsvaart.

Koele Kenter
Na iets meer dan een half uur spelen viel dan uiteindelijk toch het doelpunt, al was deze verrassend genoeg te noteren in het voordeel van de thuisploeg. Luuk Kenter baande zich een weg richting de goalie van SCD en bleef ijzig koel. Met een bekeken schuiver zette hij zijn ploeg tegen alle verhoudingen in op een 1-0 voorsprong.

Evenwicht
Dit was tevens de ruststand en daar mocht met name Borger zeker niet over klagen. In de tweede helft was de wedstrijd meer in evenwicht, al had SCD wel meer balbezit. De bezoekers hadden echter wel veel meer moeite om door de verdedigende stellingen van Borger te breken, dat zich met hand en tand verzette. Er vielen dan ook weinig kansen te noteren, al moest Haandrikman toch nog twee keer handelend optreden. Wederom stond de sluitpost zijn mannetje en hield hij de bezoekers van het scoren.

Koppende Van der Veen
In de slotfase poogde SCD nog wel een alles of niets offensief, maar het kreeg juist in die slotfase nog eens het deksel op de neus. Vijf minuten voor tijd kopte Sander van der Veen de bal uit een hoekschop keihard tegen de touwen. Het bleek de genadeklap voor SCD te zijn, dat ook nog moest toekijken hoe Kenter zijn tweede van de middag tegen de touwen schoot.