Gieterveen speelt zich veilig in Engelbert

Op een zonovergoten sportpark te Engelbert wist Gieterveen zich te verzekeren van nog een seizoen in de vierde klasse. Door zelf een zwaarbevochten overwinning te boeken op Engelbert kunnen concurrenten Alteveer en Westerwolde niet meer langszij komen.

Door Peter Kroezenga

Legio kansen
Erg gemakkelijk ging dat niet. Gieterveen kwam wel beter uit de startblokken, maar het was Engelbert dat scoorde na mistasten van doelman Lugtenborg die tegen de zon in keek.
Hierna nam de groen-witte brigade de regie over. Na legio kansen van onder meer Stefan van der Veen (lat) en Jesse Nijhuis (paal) wist Rideon de Vries vlak voor rust de ban te breken. Na een strakke voorzet van Jordi Bakker kon hij vrij inkoppen.

René Nijgh schiet Gieterveen naar de bevrijdende 1-3…

Feilloos raak
Na de thee ging het lang gelijk op. Pas nadat Engelbert met tien spelers verder moest, na een rode kaart wegens natrappen, pakte Gieterveen de draad weer op. Jorg Post en Rideon de Vries kregen kansen om de wedstrijd te beslissen maar waren beide niet scherp in de afronding. Het duurde tot zeven minuten voor tijd voordat de meegereisde supporters weer konden juichen. Wilte Nijhuis kreeg de bal voor de voeten en schoot feilloos raak: 1-2.

Opluchting groot
Vlak voor het eindsignaal van scheidsrechter Alkema wist René Nijgh zijn invalbeurt te bekronen met een doelpunt en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-3. Na afloop was de opluchting groot nadat bekend werd dat de concurrentie niet gewonnen had. De buschauffeur zat al klaar om de terugreis naar Gieterveen in gang te zetten toen de verslaggever naar huis fietste, maar ik denk dat hij nog een tijdje heeft moeten wachten…