Westerwolde laat winst glippen tegen Kwiek

Met nog één wedstrijd te spelen heeft Westerwolde, ondanks de jammerlijke nederlaag afgelopen zondagmiddag tegen Kwiek, nog steeds de mogelijkheid om op eigen kracht het verblijf in de vierde klasse met een jaar te verlengen. Even leek het erop dat in Hoogezand dit feestje al gevierd zou kunnen worden, maar in blessuretijd werd een bij rust verkregen voorsprong van 2 – 0 toch nog uit handen gegeven. Via een snelle counter wist Kwiek-aanvaller Rick Munneke keeper Henk Hebers te passeren, waardoor de geel-witten met 3 – 2 aan het langste eind trokken. Hiermee was de effectiviteit van de thuisploeg behoorlijk groter dan die van Westerwolde. Het Vlagtwedder team grossierde deze middag namelijk in het missen van opgelegde kansen.

Riante voorsprong
Al na twintig minuten spelen stond Westerwolde op een riante voorsprong van 2 – 0 tegen middenmoter en al periodekampioen Kwiek. Jeremy Hekman (10e minuut) en Rudolf Riks (20e minuut) waren trefzeker voor het team van trainer Loek Swarts. Kwiek stelde hier in de eerste helft weinig tegenover en doelman Hebers van Westerwolde hoefde dan ook nauwelijks handelend op te treden. Spits Martin Boer miste in de 32e minuut een opgelegde kans door de bal tegen de paal te schuiven en vlak voor rust werd een doelpunt van Merijn te Velde wegens al dan niet buitenspel afgekeurd door scheidsrechter v.d. Wal. Dit was ook het laatste wapenfeit van de eerste vijfenveertig minuten. De 0 – 2 tussenstand voor Westerwolde was dan ook een terechte afspiegeling van het eerst bedrijf.

Afwerking lukt niet
In de tweede helft een gretiger Kwiek. Westerwolde kwam iets meer onder druk te staan en in de 65e minuut prikte Eric Land namens Kwiek de befaamde “anschlusstreffer” binnen. Westerwolde bleef erg gevaarlijk door gemiddeld goed uitgevoerde counters. Alleen in de afwerking lukte het deze middag niet. Opgelegde kansen waren in het tweede bedrijf niet aan de voorwaartsen van Westerwolde besteed. Andermaal werd datgene duidelijk wat het team deze competitie al langer “achtervolgt”, namelijk het gebrek aan scorende vermogen. Dit uiteraard met de wedstrijd van vorige week tegen Zuidlaarderveen buiten beschouwing gelaten.

Mineurstemming
En een belangrijke voetbalwet zegt nog steeds dat, wanneer jezelf niet scoort, dat wel door de tegenstander gebeurt. Opnieuw Eric Land wist in de 80e minuut het net achter keeper Hebers te vinden. In misschien achteraf wel het meest cruciale kwartier van deze competitie had Westerwolde een paar keer de kans de winst alsnog naar zich toe te trekken. Maar dit lukte dus niet, want toen ook laatste man Ferdy Kuiper mee naar voren ging en er dus geen rugdekking meer was, lag de verdediging van Westerwolde volledig open. Op randje buitenspel ging Rick Munneke alleen op de keeper af en scoorde daarna beheerst de winnende treffer voor Kwiek. Deze late en sneue treffer deed bijna alle spelers na het laatste fluitsignaal in het gras zakken en ook de supporters van Westerwolde keerden in een mineurstemming huiswaarts.