Gasselternijveen geeft niet thuis tegen Buinen

Gasselternijveen speelde tegen Buinen de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2016/2017. Een mooie gelegenheid om de vertrekkende trainer Roeland Deuring te bedanken met een overwinning, echter ging dit volledig de mist in. Tegen de lager geklasseerde Kanaalstreek-genoot werd er namelijk met 0-4 verloren.

De mist in
De supporters van de thuisploeg hadden vanmiddag een mooie actie in petto voor de vertrekkende trainer, echter ging deze deels de mist in. De rook-witte rookbommen waren namelijk te laat geleverd, maar het spandoek om de trainer te bedanken voor de afgelopen drie seizoenen hing wel tijdig achter het doel.

Op de lat
Gasselternijveen was voor rust de betere ploeg, maar van hoogstaand voetbal was geen sprake. Echter was de eerste goede kans van de middag voor Buinen. Een gevaarlijk schot vanaf de rechterkant spatte boven Bies op de lat uiteen. Na ongeveer 35 minuten spelen kreeg Nieveen een behoorlijke kans via Rick Bokhorst. Hij besloot zijn solo met een teleurstellend schot, waar er wellicht meer in had gezeten. Verder geen gevaar in de eerste helft, waardoor de ruststand nog steeds 0-0 was.

De Boer scoort
In de rust wisselde Deuring Bart Botterblom, ten faveure van Nick Bokhorst, die in de spits ging spelen. Dit leverde niet het gewenste resultaat op, want het was Buinen dat op voorsprong kwam door Chris de Boer. In de counter kon hij alleen op Bies af gaan en faalde niet: 0-1. Thomas Verschoor had even later een grote mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar zijn inzet verdween net naast het doel waardoor Verschoor nog steeds op nul competitietreffers staat.

Geloof verdwenen
Na een kleine 75 minuten verdubbelde Patrick Haandrikman de score namens Buinen. Hij profiteerde van ongelukkig verdedigen bij Gasselternijveen en schoot de 0-2 in de kruising. In de 80e minuut bepaalde Chris de Boer met zijn tweede van de middag de stand op 0-3 en daarmee was het geloof bij de thuisploeg verdwenen. Van aanvallen was geen sprake meer en door een doelpunt van opnieuw Haandrikman werd het in de slotfase zelfs nog 0-4.

Foto’s: Andries Middelbos