EEC heeft zichzelf tekort gedaan in de laatste thuiswedstrijd tegen GKC.  Op sportpark de Dillen kwam het tot tweemaal toe op voorsprong, maar verzuimde het de genadeklap uit te delen. Voor de vele gemiste kansen kreeg het uiteindelijk de rekening gepresenteerd in de slotfase toen GKC-aanvaller Reinoud Kemp zijn ploeg alsnog een gestolen punt bezorgde.

Eerste waarschuwing
De thuisploeg startte uitstekend aan de wedstrijd en had binnen de minuut misschien al wel op een 1-0 voorsprong moeten staan. Een afgemeten voorzet van Mark Wanders werd echter naast de verkeerde kant van de paal gekopt door Remco Huizing. Het was de eerste waarschuwing aan de bezoekers, die moeite hadden met het vroeg druk zetten van EEC.

Hobbelig veld
Dit leverde de blauw-witten meerdere mogelijkheden op om de score te openen, maar het duurde even voordat het net daadwerkelijk bolde. Na 25 minuten spelen kwam EEC verdiend op voorsprong via Mark Wanders, die op maat werd bediend door Bart Rietveld. De vleugelspits bleef koel voor GKC-doelman Frank Poelman en schoof de bal beheerst binnen.  Voor rust had de thuisploeg nog op 2-0 kunnen komen via Rietveld, maar de spits had pech met het hobbelige veld en zag zijn poging stranden. De bezoekers uit Gasselte konden er bitter weinig tegenover stellen, waardoor EEC-doelman Jasper Lubbers een rustige eerste helft beleefde.

Koele Kemp
Ook na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld waarin EEC de bovenliggende partij bleef. Het verzuimde echter om de 2-0 aan te laten tekenen, terwijl het daarvoor voldoende kansen kreeg. Zo zag Wanders een bal voorlangs gaan en troffen Stefan Sanders en Huizing van dichtbij de paal. Daardoor kwam het aloude liedje om de hoek kijken: wanneer je ze zelf niet maakt, dan doet de tegenstander wel. En zo geschiedde het ook, want uit de eerste de beste kans scoorde GKC namelijk wel. Kemp bleef ijzig koel voor doelman Lubbers en bracht tegen de verhoudingen in zijn ploeg op gelijke hoogte.

Aluminium getest
Lang bleef de 1-1 niet op het scorebord staan, want twee minuten later werd het 2-1 door Sanders. Dennis ter Steege behield goed het overzicht en bediende Sanders op maat, die met een droge knal doelman Poelman verschalkte.  Na de voorsprong kreeg EEC kans op kans om het duel te beslissen, maar liet het dit na. Het had al tweemaal het aluminium getest en zag Jan Peter Hogenboom, Wanders en Huizing niet tot scoren komen.

Bekaaid vanaf
De vele gemiste kansen kwamen EEC uiteindelijk in de slotfase duur te staan. De bezoekers lieten wel hun effectiviteit zien en scoorden vijf minuten voor tijd de gelijkmaker via opnieuw Kemp. De aanvaller kon geheel vrijstaand de bal achter doelman Lubbers knikken. Het was een hard gelag voor EEC, dat er met een puntendeling bekaaid vanaf kwam.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde zet Alteveer opzij

Soms kan voetbal erg simpel zijn: snelle buitenspelers halen de achterlijn van de tegenstander, ...

Zuur gelijkspel voor Borger

Een arbitrale dwaling heeft ervoor gezorgd dat Borger slechts een punt overhield aan de confrontatie met ...