HOC heeft door een overwinning op DSC ’65 het behalen van de nacompetitie in zicht. Heel gemakkelijk ging het niet in eigen huis, maar uiteindelijk trokken de geel-zwarten de 2-1 overwinning over de streep. Komende donderdag spelen de mannen van Jans Spiegelaar het restant tegen Schoonebeek en wanneer zij deze winnend afsluiten is plaatsing voor de nacompetitie een feit. 

Penalty Siekman
HOC begon goed deze middag en het was al bijna raak binnen vijf minuten, echter spatte een vrije bal van Gertjan Spijker op de kruising uiteen. Vervolgens werd het spel minder, vergat de thuisploeg te voetballen en speelden zij veel de lange bal. In de 23e minuut werd er wel gescoord door Gerben Beek, die zich fraai vrij speelde op randje zestien en de doelman kansloos liet met een bekeken schot: 1-0. HOC herpakte zich en ging op zoek naar de 2-0. Deze viel in de 42e minuut, door een benutte penalty van Jelle Siekman.

Billen knijpen
Na rust was HOC ook de betere ploeg. Zij creëerden enkele kansen via Spijker en Sander Zikken, maar beiden kwamen niet tot scoren. Het werd nog even billen knijpen nadat DSC op 2-1 kwam na miscommunicatie in de verdediging, maar verder lieten de gastheren het niet komen en zo konden er weer drie punten worden bijgeschreven. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Westerwolde start met thuisnederlaag

Op het kunstgrasveld van sportpark De Barlage in Vlagtwedde liep Westerwolde zondagmiddag tegen haar ...

Hardwerkend Valthermond neemt punt mee uit Peize

Zonder topschutter Edwin Drenth, de spits haakte in de warming up geblesseerd af, pakte ...

Pekelder Boys bindt ook Zandpol aan de zegekar

Pekelder Boys verkeert in uitstekende vorm en behaalde opnieuw een ruime overwinning.