Jelle Siekman gaat vol vertrouwen achter de bal staan

Met nog zeven minuten op de klok staan HOC en Schoonebeek vanavond opnieuw gezamenlijk op het veld. Aanleiding: op 30 april werd de wedstrijd bij een 0-0 stand gestaakt, nadat de bezoekers het niet eens waren met het toekennen van een strafschop aan HOC. De tuchtcommissie van de KNVB besloot dat de wedstrijd uitgespeeld moet worden. Een wedstrijd die hervat wordt met een strafschop.

Nacompetitie
En dat is voor het op nacompetitie jagende HOC een heel belangrijke strafschop. Want wanneer deze benut wordt, zal de overwinning hen normaal gesproken niet meer ontgaan en daarmee ook de nacompetitie voor een plaats in de derde klasse niet. Een zware last dus voor de man die de strafschop zal gaan nemen: Jelle Siekman. Of het belang van de strafschop op de zenuwen van Siekman werkt? Het lijkt niet het geval: “Geweldig toch dat we zo dicht bij de nacompetitie zijn! Ik kijk uit naar de strafschop.”

Nummer twee
En enig recht heeft Siekman wel om vol vertrouwen plaats te nemen achter de bal: “Afgelopen zondag, tegen DSC ’65, kregen we ook een penalty. Omdat Sander Marissen geblesseerd is, heb ik deze genomen.” En benut. Waarmee de van v.v. Emmen afkomstige Siekman een belangrijk aandeel had in de dertiende zege van het seizoen: “Na Sander ben ik al het hele seizoen de nummer twee op de lijst. Vanavond is die bal van mij, daar kan iedereen zich in vinden.

Jelle Siekman (archief)

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Albert Kamps: “Handhaving is het doel voor Musselkanaal.”

Interview met Albert Kamps, die van Musselkanaal een stabiele 3e klasser wil maken.

Hemmo Kuipers: “De onderlinge verschillen zullen klein zijn in de zondag vierde klasse C.”

Hemmo Kuipers verwacht een spannende competitie waarin de verschillen klein zullen zijn en hoopt ...