Borger heeft het laatste competitieduel tegen Lutten ruim verloren. In Slagharen ging het na een 0-1 voorsprong bij rust in de tweede helft goed mis en verloor het uiteindelijk met 7-1. Veel waarde hoefde er niet aan de wedstrijd gehecht te worden gezien Borger volgende week nacompetitie moet spelen. In een tweeluik met Hoogeveen moet het degradatie te zien voorkomen.

Andere samenstelling
Tegen Lutten stond er niks meer op het spel en dus werd er in het selectiebeleid rekening gehouden met de nacompetitieduels. Maar liefst een negental spelers ontbrak deze middag aan de kant van Borger, dat in een geheel andere samenstelling samenspeelde. Onder andere A-junioren Rowan Tiktak en Menno Herink mochten hun opwachting maken in de basis.

Bij toeval
In de eerste helft bood Borger aardig partij al kreeg Lutten zeker de betere kansen. Het lukte de thuisploeg echter niet om te scoren. Borger deed dat wel al moet daarbij gezegd worden dat het doelpunt bij toeval tot stand kwam. Een verdwaalde voorzet van Albert Stevens zeilde bij de tweede paal zomaar binnen. In de tweede helft lukte het Lutten wel op 1-1 te komen en gezien het wedstrijdbeeld was dat wel terecht te noemen. Maar nadat Lutten na iets meer dan een uur spelen op voorsprong kwam, liet Borger de wedstrijd lopen: in een kort tijdbestek liep de thuisploeg uit naar een 6-1 voorsprong en werd het uiteindelijk zelfs 7-1.

Horde Hoogeveen
Toch nog een forse zeperd waarmee de competitie werd afgesloten, al moet daar niet te lang bij stil worden gestaan. De komende twee wedstrijden zijn namelijk veel belangrijker voor Borger, dat er dan zal moeten staan. Hoogeveen is de horde die genomen zal moeten worden om te zorgen dat men volgend seizoen weer derde klasse speelt.