Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op De Boskamp prima zaken gedaan. Tegenstander VVS uit Oostwold werd met 5 – 0 verslagen, waardoor de ploeg van Fokke de Jonge zich heeft geplaatst voor de nacompetitie en daarmee de mogelijkheid krijgt te promoveren naar de derde klasse.

Veel op het spel
Ook voor VVS stond er deze middag veel op het spel. Bij winst zou het directe degradatie nog kunnen ontlopen. De ploeg uit Oostwold begon wel fel, maar al snel nam de thuisploeg het heft in handen en na tien minuten spelen was het Ties Bruining die uit een voorzet van Gerbrand Spaans de 1 – 0 binnen kopte. Onstwedder Boys was voortdurend gevaarlijk via de rechterkant, waar Nick Wagenaar en Gerbrand Spaans veel ruimte kregen. Peter Orsel kreeg  tot twee keer toe een goede mogelijkheid uit een voorzet vanaf de rechterkant, maar schoot over en naast. Verder reageerde keeper Nick Koetje van VVS goed op een schot van Gerbrand Spaans.

Kans op kans
Na een half uur spelen was het opnieuw raak. Een voorzet van Nick Wagenaar werd door Rutgert Tipker hard tegen de touwen gekopt. Koetje is dit keer kansloos. Daarna krijgt Onstwedder Boys kans op kans. Vooral bij corners was het iedere keer gevaarlijk voor het doel van VVS. Abel Jan Huiges, Ties Bruining en Taco Koudstaal wisten echter niet te scoren. Kort voor rust kreeg VVS voor het eerst een mogelijkheid in deze wedstrijd. Danny van Lang schoot van dichtbij recht in de handen van keeper Rein Koudstaal, die verder niets te doen had in de eerste helft. In de laatste minuut draaide Rutgert Tipker goed weg bij zijn tegenstander en ging op het doel van VVS af. Zijn schot ging onhoudbaar voor Koetje in het doel en zo werd er gerust met een 3 – 0 voorsprong voor Onstwedder Boys.

De Vries dichtbij
In de tweede helft was VVS gevaarlijker en kreeg het zowaar wat mogelijkheden om te scoren. Eerst schoot Gerjan Drent op het doel van de Boys en bracht Rein Koudstaal redding, daarna was het de beurt aan Jurjen Drewel die eerst naast schoot en even later zag dat Rein Koudstaal op zijn inzet goed reageert en een tegendoelpunt voorkwam. Ties Bruining was aan de andere kant dichtbij het vierde doelpunt voor de Boys, maar hij stuitte op Nick Koetje. Robert de Vries, die net in het veld was gekomen voor Peter Orsel, kreeg na 65 minuten spelen een goede schietkans, maar opnieuw brengt bracht Koetje redding.

Rode kaart
Een prachtige steekbal van Gerwin de Wijk zette even later dezelfde Robert de Vries vrij voor de keeper. Hij liet dit keer Koetje kansloos: 4 – 0. Martin Meijer kreeg voor VVS nog een kans, maar hij schoot van dichtbij over. In de slotfase werd Mischa van Lang van VVS uit het veld gestuurd door scheidsrechter Kuipers, na een slaande beweging richting Berjan Scheper. Gerwin de Wijk maakt kort voor het einde van de wedstrijd nog het vijfde doelpunt voor Onstwedder Boys. Met een mooi schot van ongeveer 20 meter, liet hij de keeper van VVS opnieuw kansloos.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

De warming up: drie ploegen gelijk

De ploeg waarvan iedereen het komende seizoen een kampioenschap verwacht, SC Stadskanaal, trapte het ...