Alteveer gaat voor het tweede jaar op rij nacompetitie spelen. Maar waar er vorig seizoen sprake was van ‘mogen’ in de nacompetitie voor promotie, is er nu spraken van ‘moeten’. Moeten winnen om degradatie naar de vijfde klasse te voorkomen. In die strijd is het Finsterwolder BNC de tegenstander. Dat die strijd er komt, is overigens geen verrassing, want in het kalenderjaar 2017 werd er alleen gewonnen van degradanten Zuidlaarderveen en WEO.

Puzzelen
Wel werd er regelmatig gelijk gespeeld, maar dat heeft te weinig punten opgeleverd. Ook in de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen werd er geremiseerd. Het hoog geplaatste Kwiek, dat al verzekerd was van nacompetitie voor promotie werd op 3-3 gehouden. En dat gelijkspel was op zichzelf een prima prestatie: trainer Udema moest opnieuw flink puzzelen om een representatief elftal binnen de lijnen te brengen.

Initiatief weg
Alteveer wist dat er gewonnen moest worden, en dus besloot men vanaf het eerste fluitsignaal de aanval te kiezen. Rudy Akpinar was de eerste speler van Alteveer die een kans kreeg, maar zijn kopbal bleek te slap. Pas nadat Roy de Wijk, Ramon Jansen en Bryan Schenkel ook kansen hadden gemist, kwam Alteveer op voorsprong. Via een uitgestoken been van een Kwiek-speler schoot Bryan Schenkel de 1-0 tegen de touwen. Heel lang kon de thuisploeg hier niet van genieten, want Droulias passeerde inval-doelman Wehnes. Hierna trokken de bezoekers het initiatief naar zich toe en liepen zij uit naar een 1-3 voorsprong, halverwege.

Herkansing
In de tweede helft toonde Alteveer echter veerkracht en mede door het inbrengen van drie verse krachten kregen de geel-zwarten meer stootkracht. Dit werd ook in de score tot uiting gebracht door Rudy Akpinar, die van dichtbij raak kon schieten. René Meems smaakte vervolgens een kwartier voor het einde van de wedstrijd het genoegen om de gelijkmaker op het scorebord te schieten uit een vrije trap, maar verder dan dit kwam Alteveer niet. Het eigen resultaat én de overwinning van concurrent Westerwolde geeft onder de streep een plaats in de herkansing als gevolg.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen houdt niets over aan superstart

Gasselternijveen kwam tegen het hoog geklasseerde Weiteveense Boys al snel op voorsprong, maar heeft ...