SV Mussel en NWVV stellen de beslissing uit

Toen scheidsrechter Kuipers na ruim negentig minuten op sportpark ‘De Slenk’ een einde maakte aan de wedstrijd tussen SV Mussel en NWVV, leken de bezoekers het meest gelukkig met de uitslag. Want in de strijd om een plek in de vierde klasse moesten de gasten diep gaan. Het lukte hen uiteindelijk om de 0-0 over de streep te trekken, zodat volgende week het verschil gemaakt kan worden. Voor Mussel zal deze wedstrijd de boeken in gaan als een wedstrijd waarin werd nagelaten een voorschot op promotie te nemen.

Laatste kwartier
Niet dat de roodhemden zo geweldig speelden, maar met name op basis van de tweede helft hadden de Musselkers alle recht op een overwinning. Deze overwinning had vorm kunnen én moeten krijgen in het laatste kwartier. Na het inbrengen van flankflitser Dennis Huitsing ten koste van aanspeelpunt Lars Hemmes werden de kansen aaneen geregen. Zo kreeg Arjan Raveling een levensgrote kans om de bal tegen de touwen te jagen en was ook Wim Wubs dicht bij een treffer.

Raymond Aardema komt als winnaar uit een luchtduel…

Onzichtbare Mihalj
Met Huitsing en Raveling zijn twee van de meest opvallende Musselker namen gevallen. Een andere speler die een uitstekende indruk achterliet, was Robert Boels. Na het uitvallen  van Nick Uil kreeg Boels de taak om topscorer Marko Mihalj uit te schakelen. Waar de blonde aanvaller in het eerste deel van de wedstrijd nog als aanspeelpunt fungeerde en ook nog één keer gevaarlijk was met het hoofd, was Mihalj door het goede spel van Boels in geen velden of wegen te bekennen.

Schaarse kansen
Als gezegd: in het eerste deel van de wedstrijd was NWVV de bovenliggende partij. Mussel leek last te hebben van wedstrijdspanning en zag Roy Supèr na iets meer dan tien minuten een gevaarlijk schot loslaten. Enkele minuten later was daar het zeldzame moment van Marko Mihalj. In de loop van de wedstrijd werd het spel van NWVV slordiger en wist geen van de ploegen de andere ploeg de wil op te leggen. Kansen waren schaars en dus gingen de teams met 0-0 aan de thee.

‘Kanon’ Milhalj werd onschadelijk gemaakt…

Temperamentvolle Jagodic
Ook in de tweede helft kwam de wedstrijd maar moeilijk op gang. Aan Drazen Jagodic lag dat niet: de beresterke back van NWVV ging voorop in de strijd en leek te solliciteren naar zijn tweede gele kaart. Wellicht zat er in het agressieve spel iets van het afreageren van onmacht, want in de tweede helft kwam NWVV amper in het spel voor. Eén keer kreeg het een goede kans, maar Raymond Aardema volleerde de bal op aangeven van Hidde Gosevoort voor het doel van Mussel langs.

Sterke invaller
In het laatste deel van de wedstrijd ging SV Mussel vol op de aanval spelen: trainer Van der Meer leek te voelen dat er iets te halen viel en bracht Huitsing. De snelle aanvaller liet bewaker Van der Sluis een aantal keer zijn hakken zien, maar zijn voorbereidende werk werd niet op waarde geschat door zijn teamgenoten. Daardoor eindigde de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel. Een situatie waar NWVV, gezien de kansenverhouding, het meest gelukkig mee zal zijn. Volgende week wordt het tweeluik beslist: de winnaar speelt volgend seizoen in de vierde klasse.

Arjan Raveling treurt na een gemiste kans…