Handhaving binnen handbereik voor Alteveer

Op sportpark ‘De Hardenberg’ in Finsterwolde stond het duel tussen BNC en Alteveer gepland. BNC is bezig aan een aardige reeks en won hierdoor de laatste periode in de vijfde klasse F. Alteveer draaide daarentegen erg pover de laatste weken en wist in de laatste periode slechts vier punten te behalen. BNC leek vooraf dus de vorm te hebben om Alteveer uit de vierde klasse te stoten. Echter, na negentig minuten voetbal bleek echter niets minder waar.

Aardig begin
BNC begon nog aardig aan de wedstrijd en leek in de openingsminuten iets feller te zijn dan de bezoekers. Het kreeg gelijk twee kleine kansjes via Schuring, waarbij het hakje van aanvoerder Mos het meest in het oog sprong. In beide gevallen werd de inzet van Schuring op tijd geblokt, zodat keeper Van Duuren niet in actie hoefde te komen.

Subtiele De Wijk
Alteveer was niet gevaarlijk geweest, totdat Roy de Wijk aan de linkerkant van het veld de bal kreeg. Hij omspeelde erg gemakkelijk zijn persoonlijke beschermer Bolland en wist, door het gebrek aan rugdekking, zo op doelman Veldman af te lopen. Met een subtiel wippertje over de keeper wist hij al in de vierde minuut de score te openen: 0-1.

Onberispelijke Janssen
Dit bleek de opmaat voor een doelpuntrijke periode. Het spitsenduo Schenkel/De Wijk was een ware plaag voor de defensie van de Finsterwolders en door de vele ruimtes op het middenveld konden ze keer op keer in stelling worden gebracht. Na een kleine tien minuten stond het zelfs al 0-2. De sterke Schenkel gaf een uitstekend balletje over de laatste linie op de diepgaande Janssen, die de bal onberispelijk tegen de netten schoot.

Schenkel geeft aan
BNC werd in deze fase geheel overrompeld en het leek erop dat Alteveer overal een mannetje extra in het veld had staan. Enkele minuten na zijn eerste assist werd Schenkel weer eens diep gestuurd langs de rechterzijde van het veld. Zijn lage voorzet werd ingeschoten door De Wijk en via de uitkomende Veldman rolde de bal langzaam in de goal: 0-3.

Gefrustreerd BNC
In de periode hierna leek Alteveer wat gas terug te nemen en tevreden te zijn met de tussenstand. BNC bleef onmachtig en kreeg geen moment grip op de wedstrijd. Het gokte volledig op vaak zinloze lange ballen die makkelijk werden verwerkt door het centrale duo Meems en Altunay. Daarbij reageerde het enorm gefrustreerd op de prima leidende scheidsrechter Dorgelo, wat leidde tot het achter de boarding sturen van zowel de leider als even later ook trainer Veld. Veel meer pit kwam er hierdoor niet in de wedstrijd, al hadden beide teams nog wel moeten scoren. Het was Rudie Nap die van dichtbij hard op de lat schoot, maar aan de andere was het tot twee keer toe invaller Den Boef die alleen op de keeper niet wist te scoren.

Gevaarlijke Roder
De tweede helft begon van BNC-kant iets offensiever: het kwam vaker in duel en daardoor ook in meer dreigende situaties voor de goal. Het moest echter wel vooral uit de lange halen van Jesper Siemens en standaardsituaties komen. Na een kleine tien minuten na rust werd het voor het eerst gevaarlijk. Een vrije trap vanaf de middellijn werd doorgekopt door Schuring, maar Roder leek de bal iets voorbij te lopen, waardoor een goede inzet onmogelijk werd. Direct hierop was het wederom Roder die gevaarlijk werd. Hij kon nog net bij een voorzet richting de tweede paal komen, maar gaf zijn kopbal te weinig richting om van Duuren aan het werk te zetten.

In het slot
In de tegenstoot werd wederom Den Boef gevaarlijk. Na een mooie steekpass van Janssen kon hij recht op Veldman aflopen, maar zijn inzet verdween naast de goal. Halverwege de tweede helft wist Den Boef dan toch te scoren. Het was De Wijk die in de as van het veld eerst zijn directe tegenstander omspeelde en met een prachtige pass Den Boef alleen voor de keeper zette. Deze keer schoof hij de bal beheerst in de verre hoek, waardoor aan alle hoop van BNC een einde kwam. Aanvoerder Mos leek de schade nog enigszins te beperken met een prachtige vrije trap in de kruising, maar tien minuten voor het eindsignaal was het wederom Den Boef die van dichtbij een cornerbal wist in te koppen.

Niet meer mis
Hierdoor lijkt de tweede wedstrijd van de nacompetitie een formaliteit te zijn en is Alteveer eigenlijk al gegarandeerd van een plek in de vierde klasse voor het nieuwe seizoen. Het kwaliteitsverschil tussen een middenmoter in de vijfde klasse en een laagvlieger in de vierde klasse blijkt zo groot, dat het voor Alteveer niet meer mis mag gaan.