SC Stadskanaal verzuimd Muntendam genadeklap te geven

In de strijd om promotie naar de tweede klasse heeft Stadskanaal uitstekende zaken gedaan. In eigen huis was de ploeg van de fanatiek coachende Rick Slor met 2-0 te sterk voor Muntendam. De stand, die reeds bij rust bereikt was, was echter een magere afspiegeling van het krachtsverschil. De finale middels een tweeluik tegen ZNC lonkt echter wel.

Uitblinkende Lohuis
Met name voor de pauze speelde Stadskanaal, onder aanvoering van de sterk spelende Ron Lohuis, uitstekend. Jeffrey Bakker, schoot de openingstreffer binnen, waarna Sten Vos de score op aangeven van Melvin Rogaar de score verdubbelde. Diezelfde spelers echter verzuimden ook om de genadeklap uit  te delen. Oog in oog met doelman Jeffrey van Delden faalden beiden. Muntendam creëerde zich geen enkele kans op een zondagsschot van aanvoerder Kevin Bijl na. Vanaf 35 meter knalde Muntendams beste speler via de vingertoppen van Royce Geerlings op de lat.

Mee in de strijd
Waar iedereen verwachtte dat de Knoalsters na de pauze de score uit zouden breiden, lieten de Pagebewoners dat na. De thuisploeg vergat te voetballen en ging mee in de strijd van Muntendam. En daar ligt nou net niet de kracht van Stadskanaal. Jeffrey Bakker had bovendien geluk dat hij bij een opstootje niet tegen zijn tweede gele kaart op liep. De (te) veel toelatende scheidsrechter Van Schepen liet het slechts bij een vermaning voor zowel Bakker als Muntendammer Rene Spijker.

Lastig potje
Nadat Roy Feiken van zo’n vijftien meter via de lat overschoot viel er weinig meer te genieten. Uitblinker Lohuis moest met een enkelblessure het veld verlaten. Voor Stadskanaal is het te hopen dat de middenvelder voor donderdag, wanneer de return gepland staat, hersteld is. Rick Slor was na afloop dan ook niet tevreden: “Wij vergeten het vanmiddag al te beslissen. Nu wordt het donderdag nog een lastig potje. Waar onze aanvallers voor de rust levensgevaarlijk waren, wonnen ze na de pauze niets meer.”

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond weerstaat druk van SVV’04

Een spektakelstuk als op 22 september 2013 werd het niet op sportpark De Meent ...

Sellingen onderuit in doelpuntenfestival

Voor het eerst sinds medio december speelde Sellingen afgelopen zondag een wedstrijd. Op het ...