EEC weert zich kranig tegen Groninger jeugd

EEC mag met gepaste trots terugkijken op de jubileumwedstrijd tegen FC Groningen Onder-19. Zoals eigenlijk op het hele jubileumweekend, dat nog maar eens liet zien dat de club groots in kleine dingen kan zijn. Ook wat betreft de wedstrijd tegen Groningen leverde EEC een goede prestatie ondanks de 0-8 eindstand.

Prima bezocht
Voor het 50-jarige bestaan had men de talenten van FC Groningen bereid gevonden om een wedstrijd te komen spelen op sportpark De Dillen. Het duel zou aanvankelijk op zaterdag gespeeld worden, maar de Groningers hadden nog te maken met nacompetitievoetbal. Daarom werd de wedstrijd verplaatst naar de dinsdagavond, alwaar zo’n 150 toeschouwers op af waren gekomen.

Bijna sensationeel doelpunt
Die toeschouwers zagen zowaar na een minuut spelen bijna een sensationeel doelpunt van EEC. Een afgeslagen bal werd maar net naast gevolleerd door routinier Luuk Hofman. Het zou een mooie opening geweest zijn van deze feestelijke wedstrijd, maar zoals verwacht kwam het eerste doelpunt op conto van Groningen. Kolbein Finsson werkte een afgemeten voorzet van Giorgio Baltau tegen de touwen.

Op televisie
De jonkies van de FC wilden het tempo hoog houden met vroeg druk zetten en een snelle balcirculatie. Bij tijd en wijle droop de klasse bij een aantal spelers er vanaf en de kans is groot dat één of meerdere van deze talenten in de toekomst op televisie voorbij zullen komen. Desondanks hadden de bezoekers het wel lastig om de hechte defensie van EEC te slechten, die met en voor elkaar talloze meters moesten afleggen. Kwamen de Groningers er door, dan was daar altijd nog doelman Jasper Lubbers, die met een paar katachtige reflexen een grotere voorsprong voorkwam.

Puike wedstrijd
Na een half uur spelen werd het toch 0-2 al was dat dankzij een foute inspeelpass van Julian Addink, die genadeloos werd afgestraft. Het was het enige smetje voor de verdediger van EEC, die verder een puike wedstrijd afleverde en de spits van Groningen een lastige avond bezorgde.  De 0-2 tussenstand was dan ook een verdienste voor het hardwerkende en compact spelende EEC.

Opzichtige overtreding
Na rust waren er aan beide zijden enkele wisselingen en nu creëerde Groningen meerdere kansen.  Na een kwartier spelen dook ineens de sterk spelende Tom van de Looi vrij op voor doelman Lubbers en hij schoof simpel binnen. Een minuut later ging de bal op de stip nadat Jan Peter Hoogenboom iets te opzichtig een overtreding maakte binnen het strafschopgebied. Finsson schoot het buitenkansje onberispelijk binnen.

Verder uitlopen
Direct na de 0-4 had EEC de mogelijkheid om te scoren via spits Bart Rietveld. De aanvaller lepelde de bal echter over de doelman en de goal, waardoor de nul op het scorebord bleef staan. Er vonden nog wat wisselingen plaats en de wedstrijd leek langzamerhand wat dood te bloeden. Bij EEC vloeiden de krachten langzaam weg en dat gaf Groningen de gelegenheid om nog wat verder uit te lopen. Eerst was het van de Looi die een hoekschop binnen werkte, waarna de rappe Jhurrey Margaritha ook nog een doelpuntje meepikte.

Uitblinker Finsson
De fraaiste treffer kwam echter op naam van uitblinker Finsson. De IJslander, die qua speelstijl wel wat wegheeft van Arjen Robben, scoorde op zeer fraaie wijze door de bal achter het standbeen langs binnen te tikken. Margharitha bepaalde uiteindelijk de eindstand op 0-8, maar even daarvoor had Rietveld opnieuw voor de eretreffer kunnen zorgen. Helaas werd de grote kans om zeep geholpen, want een doelpunt had EEC zeker verdiend voor de vele arbeid die het in dit duel had gestopt. Desondanks mogen de manschappen van trainer Harjo van der Valle met trots terugkijken op deze leuke jubileumwedstrijd.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond zet zichzelf te kijk

Schandalig, bar en boos, dramatisch. Zomaar wat woorden die zondagmiddag na afloop van de ...

Buinerveen richt zich op kraker tegen Buinen

Het Paasweekend bracht Buinerveen niet de successen die het zo graag zou beleven. Door ...