SC Stadskanaal neemt eerste horde richting promotie

Na de 2-0 zege van SC Stadskanaal in eigen huis zou de return in Muntendam nog weleens lastig kunnen worden voor de Knoalsters, was de algemene opinie. Niets was minder waar, want onder zonnige omstandigheden stapten de blauwhemden met een ruime 0-5 overwinning van het veld. Hierdoor mag Stadskanaal zich opmaken voor een tweeluik tegen herkanser ZNC. De ploeg van Rick Slor gaat eerst op bezoek in Zuidbroek en hoopt dan in het Pinksterweekend op sportpark ‘Het Pagedal’ de vurig gewenste promotie te kunnen vieren. 

Feiken raakt de paal
Alleen in het eerste half uur was er nog sprake van een wedstrijd. De bezoekers waren weliswaar de bovenliggende partij, maar ook Muntendam was een paar momenten dichtbij een treffer. De eerste grote kans was voor Stadskanaal. De over de rechtervleugel doorgekomen Sten Vos bediende de naar Gieten vertrekkende Roy Feiken, maar de linkspoot zag zijn inzet via de paal weer het veld in stuiteren.

Gevaarlijke Hesselink
Een minuut later was de thuisploeg dichtbij een treffer. Een verre ingooi en de daarop volgende kopbal van Melvin Hesselink werd door doelman Royce Geerlings tot hoekschop verwerkt. Ook uit deze corner werd Muntendam weer gevaarlijk, maar het schot van Hesselink ging rakelings naast. Daarna was Stadskanaal heer en meester op het lastig te bespelen veld in Muntendam. Na ruim een kwartier spelen was linksbuiten Melvin Rogaar doorgebroken en hij vond Jeffrey Bakker met een prima voorzet. De jonge spits kopte rakelings over. 

SC Stadskanaal viert de 0-3… (foto: Stoffer Bakker)

Bijna gelijk
Na een half uur spelen was het dan eindelijk raak. Jeffrey Bakker draaide knap weg bij zijn tegenstander en gaf de bal mee aan Roy Feiken. Deze mocht ongehinderd uithalen en zag zijn inzet fraai in de verre hoek draaien. Muntendam gaf zich nog niet gewonnen en was na een voorzet van Kevin Bijl nog dichtbij de gelijkmaker, maar bij de inzet van Eddie Schoenmaker hoefde doelman Geerlings niet handelend op te treden. Dit was ook direct het laatste verzet van de thuisploeg, want in de slotfase van de eerste helft besliste Stadskanaal het tweeluik.

Duel beslist
Jeffrey Bakker werd alleen richting het vijandelijke doel gestuurd door Rogaar, maar de spits was niet zelfzuchtig en legde de bal breed op Sten Vos. De buitenspeler mocht voor een leeg doel binnenschieten. Vlak voor de rust konden de meegereisde supporters van de Knoalsters weer juichen. Wederom werd Jeffrey Bakker de diepte ingestuurd na een lange bal van Royce Geerlings. De defensie van Muntendam was niet bij de les en met een bekeken boogbal verschalkte Bakker de kansloze sluitpost van Muntendam.

Gemakzuchtig
Na de rust nam Stadskanaal gas terug en werd het gesteund door de ruime voorsprong enigszins gemakzuchtig. Hierdoor werd de wedstrijd na de pauze een stuk minder aantrekkelijk voor het aanwezige publiek. Een tweetal standaardsituaties zorgden ervoor dat de score uiteindelijk opliep naar 0-5. Na een uur spelen mocht Denny Feiken vrij inkoppen na een op maat gegeven hoekschop van broertje Roy. Ongeveer tien minuten later leek een vrije trap van Denny Feiken houdbaar, maar via de keeper caramboleerde de bal toch tegen de touwen: 0-5.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

TEVV wint opnieuw van Hoogezand

TEVV won voor de derde keer dit seizoen van Hoogezand en vindt daardoor weer ...

Penibele situatie voor Stadskanaal na verlies in Sleen

In de wetenschap dat concurrenten de Ter Apel ´96 en Zwartemeerse Boys elkaar troffen ...

Henk Bakker schiet TEVV langs Nieuw Buinen

Het leeuwendeel van het in groten getale opgekomen publiek zal TEVV vooraf weinig kans hebben gegeven ...