Alteveer heeft opnieuw weinig moeite met BNC

Alteveer had op bezoek in Finsterwolde al een voorschot op handhaving genomen. In de thuiswedstrijd tegen BNC werd opnieuw duidelijk dat het verschil tussen een periodekampioen (subtopper) uit de vijfde klasse en een staartploeg uit de vierde klasse fors is: de geel-zwarten wonnen ook het tweede duel ruim en weten zich verzekerd van een langer verblijf in de vierde klasse.

Op de counter
BNC had niets te verliezen en koos vanaf het eerste fluitsignaal de aanval. Een snelle treffer was hetgeen gezocht werd, om op die manier een deel van 5-1 achterstand af te snoepen. Alteveer liet het gebeuren en speelde in de openingsfase op de counter: Roy de Wijk kreeg als eerste speler een goede kans, maar zijn kopbal ging over. Doelman Strockmeijer moest zich vervolgens na een half uur spelen tot het uiterste inspannen om een achterstand te voorkomen. Kort voor de rust lukte dit niet, toen Danny Bos een doeltreffend schot afvuurde. Alteveer trok in de resterende speeltijd de stand echter weer gelijk: Bryan Schenkel kopte achterwaarts de 1-1 op het scorebord.

Hattrick Schenkel
Na de thee was Alteveer opnieuw de makkelijker voetballende ploeg, maar bleef BNC op zoek gaan naar meer treffers. Deze kwamen er nog niet voor de blauw-zwarten: de thuisploeg wist wel het net te vinden. Roy de Wijk maakte op aangeven van verdediger Erik Wolfs de 2-1, waarna uitblinker Bryan Schenkel met twee treffers zijn hattrick compleet maakte. Invaller Damiën Sedda mocht in de slotfase de eindstand op het bord zetten, nadat BNC nog een eretreffer had gemaakt: eindstand 5-2. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal wint in matige wedstrijd van Noordster

Stadskanaal maakt een goede kans om zich te plaatsen voor de volgende bekerronde na ...

Jeffrey Bakker helpt Stadskanaal langs Noordster

Na de overwinning op Noordster heeft SC Stadskanaal goede kaarten voor het bereiken van ...

Roy Super schiet Borger naar 5e klasse en NWVV ronde verder

NWVV won van Borger en gaat een ronde verder, Borger speelt volgend seizoen 5e ...