NWVV ten koste van Mussel in de vierde klasse

Na de doelpuntloze remise in Mussel stond voor NWVV en SV Mussel de return op het programma. Een wedstrijd die zou bepalen of de thuisploeg voor het eerst in de historie drie seizoenen op rij in de vierde klasse zou spelen òf dat Mussel de zo vurig gehoopte terugkeer in die klasse kon vieren: een doelpunt van Jasper Jansen besliste het duel in het voordeel van NWVV.

Vrije trap
Onder de brandende zon was het Mussel dat iets beter uit de startblokken kwam. Duels op het middenveld werden veel gewonnen, waarna snel de voorwaartsen gezocht werden. Al na twee minuten was het spits Hemmes die de bal oppikte en collega-aanvaller Huitsing zocht. Met een rollertje zorgde hij voor het eerste wapenfeit richting goalie Poede. Een paar minuten later zag diezelfde Poede een hardevrije trap van Robert Boels naast het doel belanden. Een gelukje voor NWVV, omdat de goalie kansloos was.

Doellijn
Na het eerste kwartier kwam NWVV wat beter in de wedstrijd en dwong daarbij gelijk een enorme kans af. Linksback Voshart verspeelde de bal aan de zijlijn, waarna de bal voor de voeten van ‘Kanon’ Mihalj kwam. In zijn weg richting de keeper was hij niet zelfzuchtig, maar speelde de bal naar de meegekomen Roy Supér. Deze schoot echter tegen de enige verdediger aan die nog op de doellijn stond. Hierna werd het spel steeds onrustiger. Beide teams zochten veelal de lange bal, maar vooral Mussel wist hier geen grote kansen uit te noteren. Hemmes had het erg lastig tegen stopper Kok en ook de snelle Huitsing kon niet gevaarlijk worden.

Arjan Raveling snelt Drazen Jagodic voorbij… (foto’s: Kees Rustenhoven)

Gevaarlijke Jansen
Aan de andere kant zat ook Mihalj in de mangel bij de gebroeders Boels, maar was het Jansen die de gehele eerste helft een plaag was voor de defensie van Mussel. Bij iedere bal die over de laatste linie van de bezoekers vloog, kon Jansen optimaal gebruik maken van zijn snelheid en dit leverde een aantal grote kansen op. De eerste keer dat hij verdediger Voshart te snel af was stuitte hij nog op keeper Hammenga, maar vijf minuten later wist hij in een identieke situatie de uitkomende doelman wel te verschalken. In de resterende tien minuten voor het rustsignaal had Jansen nog tweemaal de score kunnen vergroten. Na een lange trap van achteruit schoot hij eerst op de lat, waar hij later een vrije trap van Van Elten van dichtbij over schoot.

Kansen voor NWVV
Na de rust was het aan Mussel de zaak om een goal te forceren, maar bleven de grootste kansen voor de thuisploeg. Nadat Hemmes nog een kleine kopkans had gekregen, was er aan de andere kant gelijk een grote kans voor Roy Supér. Raymond Aardema veroverde de bal op het middenveld en speelde zich met een prima actie vrij. Hij zette hierna Supér alleen voor de keeper, maar Hammenga kwam ook deze keer als winnaar uit de strijd.
Hierna kreeg NWVV nog een aantal goede kansen. Duursma raakte met een vrije trap nog de bovenkant van de lat en ook Mihalj wist na een prachtige aanname Hammenga niet te passeren.

Slotoffensief
Het duurde, mede door de moeilijke omstandigheden, tot de laatste tien minuten dat er weer wat leven in de brouwerij kwam. Mussel ging opportunistisch spelen en hiermee kwam er ook wat meer dreiging voor de goal van Poede. Zowel invaller Richard Wubs (moeilijke stuit) en Hemmes (kopbal) kregen in de slotfase nog een kans. Beide werkten de bal echter over de goal, waardoor Poede eigenlijk geen moment echt in actie hoefde komen. Wanneer NWVV in de omschakeling iets scherper was geweest, had het op dit moment zelfs nog wel de score kunnen vergroten.