Hoofdklasse is ver weg voor Nieuw Buinen

In de strijd om een plaats in de Hoofdklasse heeft Nieuw Buinen een nipte nederlaag geleden. Op sportpark ‘Buunerdrome’ werd met het kleinst mogelijke verschil verloren van FC Boushuizen: 0-1. Door deze nederlaag moeten de oranjehemden komende donderdag met ruime cijfers winnen in en tegen Goes.

Kansen
De nederlaag kwam ongelukkig tot stand, omdat Nieuw Buinen goed aan de wedstrijd begon. Er werden ook kansen gecreëerd, maar gescoord werd er niet. In de loop van het eerste bedrijf kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd, waardoor de gelijke stand halverwege een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen was.

Antwoord schuldig
Kort na de thee opende FC Boshuizen de score: een schot van Mehmet Güngör werd van richting veranderd, waardoor Robert Smit een antwoord schuldig bleef. De ploeg uit Leiden wist deze voorsprong in het restant van de wedstrijd te behouden en kreeg ook goede kansen op een nog grotere voorsprong. De lat en doelman Smit voorkwamen dit echter. 

Naar Zeeland
Als gezegd: komende donderdag zal Nieuw Buinen de rit van circa 340 kilometer naar het Zeeuwse Goes moeten maken. Alleen bij een overwinning mag de ploeg van Geert Oosterloo nog hopen op promotie. De winnaar van de finalepoule (halve competitie tussen Nieuw Buinen, FC Boshuizen en Goes) maakt de stap naar de Hoofdklasse.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen koestert punt

Nieuw Buinen heeft aan de eerste competitiewedstrijd een punt over gehouden. In eigen huis ...

Titan opnieuw sterker dan Weiteveense Boys

Titan heeft ook de thuiswedstrijd tegen Weiteveense Boys gewonnen. Na de 0-2 overwinning afgelopen ...

Gasselternijveen wint in eigen huis van Buinen

Gasselternijveen heeft de thuiswedstrijd tegen Buinen in winst omgezet en blijft in de subtop ...