Musselkanaal heeft zichzelf een goede uitgangspositie verschaft dankzij een 2-3 overwinning op HOC. Die overwinning kwam in de laatste minuten van de wedstrijd tot stand door een geweldige uithaal van Kevin Oosting. Het verschafte de bezoekers een mooie uitgangspositie voor de return, al zal het ook op Pinkstermaandag nog wel eens spannend kunnen worden.

Enerverend begin
De derdeklasser startte furieus aan de wedstrijd en binnen twee minuten was het al raak. Een voorzet vanaf de rechterflank werd uitstekend binnen geschoten door spits Rick Berends. Niet veel later was er voor Jordie Oost ook een kans op 0-2, maar hij schoot voorlangs. Een enerverend begin van de wedstrijd, waar ondanks de tropische temperaturen een hoog tempo werd gehanteerd in de eerste twintig minuten.

Twee instanties
Lang kon Musselkanaal niet genieten van de voorsprong, want HOC kwam snel weer langszij. Nadat er al een kansje was voor Richard Wiggers, schoot aanvoerder Jan Cremers even later de bal wel in twee instanties binnen. HOC nam na de gelijkmaker het initiatief over, maar moest blijven waken voor de snelle omschakeling van Musselkanaal. De thuisploeg was na een half uur spelen dichtbij de 2-1 via Wiggers. De aanvaller werd op maat bediend door ploeggenoot Sander Marissen, maar zag de bal via doelman Hendrik Melgers en de paal over de achterlijn verdwijnen.

Twee keer Berends
Het was Musselkanaal dat voor de rust wat meer begon aan te dringen en dat leverde zowaar de 1-2 op.  Het was opnieuw Berends die de doelpuntenmaker was nadat hij een hoekschop steenhard tegen de touwen kopte.  De lepe spits had zelfs zijn hattrick kunnen voltooien voor rust, maar het zijnet stond zijn derde treffer in de weg.

Genadeloos afgestraft
In het eerste kwartier na rust leek het erop dat Musselkanaal nadrukkelijk op zoek ging naar een derde treffer. Deze leek er bijna te komen uit een vrije trap van Rolf Kaijser. De middenvelder had pech dat zijn poging op de lat uiteen spatte. HOC had het even lastig, maar wist toch weer terug in de wedstrijd te komen via Gertjan Spijker. Slordig uitverdedigen werd genadeloos afgestraft door Spijker, die met een droge knal scoorde.

Tempo eruit
Dat gaf de thuisploeg een boost, maar echt ontbranden deed de wedstrijd eigenlijk in de restant van de wedstrijd niet meer. De warmte leek de spelers toch parten te spelen en er waren ook veel kleine blessurebehandelingen die ervoor zorgden dat het tempo uit de wedstrijd werd gehaald. Toch kregen beide elftallen nog kansen op de volle buit in de slotfase van de wedstrijd. Eerst was er een levensgrote kans voor Oost, die alleen op doelman Nieborg af kon gaan. De sluitpost kwam als winnaar uit de bus en stopte de inzet van de aanvaller.

Geweldig afstandsschot
Niet veel later kon Cremers  scoren voor HOC op aangeven van Siekman, maar doelman Melgers capituleerde niet. De wedstrijd leek dan ook op een gelijkspel af te stevenen, maar een geweldig afstandsschot van Oosting bracht verandering in de stand. De middenvelder liet doelman Nieborg kansloos en bracht daarmee zijn elftal alsnog de overwinning en een gunstige uitgangspositie voor de return op Pinkstermaandag.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Troosteloze middag voor SJS

In theorie is het doek nog niet officieel gevallen, maar het mag een mirakel ...

Zevenklapper voor Gasselternijveen tegen Veelerveen

Het lijkt er op dat Gasselternijveen zichzelf weer heeft herpakt. Na afgelopen donderdag met ...

Gieterveen verliest subtopper van Engelbert

Een ruime nederlaag voor Gieterveen, dat op bezoek bij Engelbert verloor en daardoor de ...