‘Gifbeker’ nog niet leeg voor Sander Zikken

Nog geen drie maanden geleden werd een onderbeen van Sander Zikken in het gips gezet: slechts een half uur na zijn rentree in de hoofdmacht van HOC viel een tegenstander ongelukkig op Zikken, met een scheurtje in het kuitbeen als gevolg. De aanvaller herstelde snel en speelde afgelopen zondag mee in de nacompetitie-wedstrijd tegen Musselkanaal. In de return zal Zikken niet in actie komen: opnieuw zit de aanvaller in het gips.

Drie keer gips
Deze keer is het niet gerelateerd aan voetbal, maar zijn inzetbaarheid bij HOC heeft er wel degelijk onder te lijden: “Afgelopen zondag deed ik de hele wedstrijd mee. Ik speelde toen wel al met een pijnlijke linkerhand, maar op zich ging dat best aardig.” Omdat de pijn aanhield, besloot Zikken toch maar de huisarts te bezoeken. Dit leverde een verwijzing naar het ziekenhuis op, waarbij een gebroken middenhandsbeentje werd geconstateerd: “Na mijn voet en kuitbeen is dit de derde keer gips in een jaar tijd. Ongelooflijk.”

Afzwaaien met promotie
Voor Zikken hard gelag, want de blessure heeft meer gevolgen dan alleen het missen van de return tegen Musselkanaal: “Ik had al besloten om een stapje terug te doen en voor het tweede elftal van HOC te gaan spelen. Dus afgelopen zondag was mijn laatste wedstrijd in het eerste.” Toch rekent de aanvaller wel op een feestje, komende maandag: “Zondag was het verlies onnodig, dus ik denk dat we zeker kans maken op promotie!”

De onderarm van Sander Zikken…

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

“MASH” in de Kanaalstreek: veteranen terug onder de lat

Een bijzondere situatie bij twee Kanaalstreek-clubs, komend weekend. Want door blessures bij eerste keepers ...

Lars Hemmes: “Als ik scherp ben, maak ik er meer dan Wim Wubs”

Hij is één van de belangrijkste spelers van het vlaggenschip van SV Mussel. Daarnaast ...

Terug in de tijd: Jesper Klok: “Het is een eer om aanvoerder te zijn van Musselkanaal”

Het voetbalseizoen voor Jesper Klok kwam al vroegtijdig tot een einde door een onwillige ...