Musselkanaal komt niet in de problemen tegen HOC

Musselkanaal is ook volgend seizoen weer te bewonderen in de derde klasse. Nadat de groenhemden vorige week al hadden gewonnen bij HOC, was het nu thuis met 2-0 te sterk. Op die zege viel weinig af te dingen. Helaas bood de wedstrijd lang niet zoveel spektakel als de editie van een week eerder. HOC kon deze middag nauwelijks potten breken, waardoor Musselkanaal relatief eenvoudig handhaving kon veilig stellen.

Geen stootkracht
Vorige week kende de confrontatie een flitsend begin, maar daar was in deze wedstrijd zeker geen sprake van. Musselkanaal leunde rustig achterover en liet HOC het spel maken. Dat lukte de bezoekers heel aardig, maar niet verder dan twintig meter van de goal. De echte stootkracht ontbrak bij de equipe van Jans Spiegelaar, waardoor Musselkanaal-doelman Hendrik Melgers een rustige middag beleefde.

Onberispelijke Kayser
Dat gold ook min of meer voor zijn jongere collega Marnik Nieborg, die ook in de eerste helft bijna niks te doen kreeg. Een paar speldenprikjes, daar moesten de vele toeschouwers het mee doen in deze weinig verheffende eerste helft. De ban werd voor rust echter nog wel gebroken door de thuisploeg. Geklungel in de HOC-defensie leidde tot balverlies, waarbij Rolf Kayser de bal afsnoepte en deze onberispelijk binnenschoot.

Gevaarlijke Marissen
In de tweede helft kwam er een vroege doelpoging van HOC-speler Sander Marissen, maar Melgers werd opnieuw niet in verlegenheid gebracht. Het was veelzeggend dat dit uiteindelijk de gevaarlijkste poging van de tweede helft was aan de kant van HOC. Het voetbalde aardig, maar het ontbrak gewoon domweg aan stootkracht om Musselkanaal echt pijn te doen.

Geen bevrijding
Maar ook Musselkanaal bood het publiek weinig vermaak, hoewel het via Jordy Oost wel dichtbij een tweede treffer was. De aanvaller kopte maar enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Halverwege de tweede helft dacht ook Rick Berends de bevrijdende treffer te maken, maar scheidsrechter Alberts had daarbij een overtreding geconstateerd op doelman Nieborg.

Beslissende Oost
HOC moest in de slotfase meer risico gaan nemen wilde het nog een goed resultaat behalen. Dat leverde veel ruimte op voor de gastheren en er volgden kansen om het duel definitief te beslissen. Het geloof in een goed resultaat ebde bij HOC langzaam maar zeker verder weg en het was wachten op de definitieve genadeklap. Een kleine tien minuten voor het einde van de wedstrijd kwam die er via Jordy Oost. De aanvaller ging alleen op doelman Nieborg af en faalde niet: 2-0 en zowel het lot van HOC als Musselkanaal was bezegeld.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinerveen laat GKC ontsnappen

Scherp aan een wedstrijd beginnen. Het lijkt dit seizoen de achilleshiel van GKC. Op ...

Fotoverslag: Westerwolde langs Gieterveen

Westerwolde heeft haar eerste overwinning van het seizoen binnen. Op het eigen sportpark rekende ...