Pekelder Boys houdt stand tegen Bareveld

Pekelder Boys heeft de uitstekende basis, die het in de eerste wedstrijd van de herkansing tegen Bareveld legde, weten te verzilveren. Op bezoek bij de zwart-witten maakte Martin Schreuder in de slotfase de beslissende treffer. Hier speelt Pekelder Boys ook volgend seizoen in de vierde klasse. En op basis van het in de herkansing vertoonde is dat volledig terecht.

Stormen
De verwachting van de Boven-Pekelders was dat het zou gaan stormen in de beginfase. Dat klopte met de werkelijkheid, maar de mannen van Peter Tempel wisten de hechte defensie van de Boys niet te breken. Eén keer was de thuisploeg bij een treffer, maar een strakke voorzet op één van de voorwaartsen was te hard, waardoor de aanval niet in een goal werd omgezet.

Ruimte
Aan de andere kant van het veld kregen de Pekelders veel ruimte, waar aanvallers Schreuder en Koos Kuiper gebruik van hadden kunnen maken. Het duo vond de goalie van Bareveld echter op hun weg, waardoor de rust met de brilstand werd bereikt. Dat was ook nog te danken aan Robbert Zuur. De goalie, die zijn laatste wedstrijd voor Pekelder Boys speelde, greep doortastend in bij een kansrijke Barevelder aanval.

Veilige haven
Na de thee drong Bareveld opnieuw aan, in de hoop een snelle treffer te forceren. Maar ook in het tweede bedrijf creëerde de thuisploeg weinig kansen. Twee schoten van afstand en een penaltyclaim brachten het meeste gevaar. Toen de storm in Bareveld was gaan liggen, kwam opnieuw de ruimte voor Pekelder Boys. Opnieuw kreeg Kuiper een uitgelezen kans op de beslissing, maar hij faalde oog in oog met de Barevelder keeper. Martin Schreuder deed dit enkele minuten later niet: op aangeven van Kuiper kopte de aanvaller zijn ploeg in veilige haven.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Fotoverslag: GKC verslaat ook Buinen

Na een weinig inspirerende eerste helft was het verhaal voor Buinen bekend: met een ...

Nieuw Buinen verliest van koploper VV Emmen

Nieuw Buinen heeft het in eigen huis koploper VV Emmen niet lastig weten te ...

Valthermond houdt zicht op volgende bekerronde na zege op Pesse

Valthermond versloeg in eigen huis Pesse en maakt nog kans op de volgende ronde ...