Multi-talent Stoffer Bakker naar de tweede klasse

Het was een opvallende verschijning, afgelopen maandag op sportpark ‘Pagedal’ in Stadskanaal: langs de lijn was een man, gehuld in keepersoutfit, druk doende de wedstrijd tussen SC Stadskanaal en ZNC vast te leggen met zijn fotocamera. De man in kwestie was Stoffer Bakker, huisfotograaf van de hoofdmacht van de Knoalsters, tevens reservekeeper: “Mijn vrouw was aanwezig om in geval van nood de fotocamera over te nemen!”

Stoffer Bakker in zijn dubbelrol…

Dubbelrol
Tot een invalbeurt kwam het dus niet voor de 51-jarige Bakker: “Afgelopen seizoen beschikten we over drie keepers voor twee elftallen. Omdat tweede keeper Patrick Pieterman vanwege een blessure niet inzetbaar was, was ik achtervang voor Royce Geerlings.” Een situatie die dit seizoen al vaker is voorgekomen bij de nieuwbakken tweedeklasser: “Ik heb een verleden als keeper bij FC Groningen, waar ik één seizoen contractspeler was, en ook Oranje Nassau, maar jarenlang ben ik niet actief geweest. Vanwege de krapte in het keepersbestand bij Stadskanaal heb ik dit seizoen de handschoenen weer aangetrokken.”

Hoog tempo
Zo traint Bakker regelmatig mee met het eerste elftal, waarin zoon Jeffrey basisspeler is: “Een paar jaar geleden ben ik als keeperstrainer aan de slag gegaan en ook maak ik onderdeel uit van het JeugdCoördinatieTeam. Zo werd mijn betrokkenheid bij de club steeds groter, dus dit verzoek van trainer Slor kon ik gewoon niet weigeren.” En dus mocht Bakker als speler de promotie van Stadskanaal naar de tweede klasse meevieren. Daarbij ontdekte de clubman dat hij een jaartje ouder wordt: “Op enig moment ben ik overgestapt op cola. Het tempo van die jonge gasten was duidelijk te hoog voor me.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Erwin Timmer wil snel weer onder de lat staan

Menig toeschouwer bij de wedstrijd tussen ZNC en Valthermond zal de schrik om het ...

Ronald Veerbeek verlaat Valthermond met pijn in het hart

Valthermond werd in het verleden soms gekscherend “FC Veerbeek” genoemd. Dit vanwege het feit ...

Robert Oosting: “Mooi instapmoment om aan de slag te gaan als seniorentrainer.”

Robert Oosting, nu nog speler van Stadskanaal, wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van ...