Vrouwen Musselkanaal promoveren opnieuw

Het damesteam van Musselkanaal beleefde afgelopen zaterdag een prachtige dag. Voor de derde keer in succes promoveerde het team van trainer Harrie Wiekens namelijk, waardoor de dames volgend seizoen in de tweede klasse uit gaan komen. De promotie kwam niet zonder slag of stoot tot stand, want pas na verlenging en het nemen van strafschoppen kon er feest gevierd worden.

Positief gevoel
De finale van de nacompetitie bestond uit een tweeluik tegen BCV Bergum, nadat een ronde eerder werd afgerekend met derdeklasser Oostenburg. In de eerste wedstrijd wonnen de dames van Musselkanaal met het kleinst mogelijke verschil, waardoor met een positief gevoel richting Friesland werd gereisd. Dit positieve gevoel verdween echter snel, want gedurende de hele wedstrijd was BCV de betere ploeg en liepen de groenhemden achter de feiten aan.

Eenheid
BCV moest met twee doelpunten verschil winnen om zich te handhaven en de Friesinnen lieten dan ook vanaf het eerste fluitsignaal hun bedoelingen zien. Ondanks de matige wedstrijd van Musselkanaal-kant bleef het team als eenheid knokken. Na een 2-0 achterstand halverwege de eerste helft wist Mandy Braakman de stand weer terug te brengen naar 2-1 en daardoor bleef Musselkanaal in de race.

Verlenging
In de slotfase leek het doek te vallen voor Musselkanaal, want de thuisclub scoorde in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd de 3-1. De dames van Wiekens rechtten echter nog één keer de rug, met de verlossende 3-2 van Carien Mooibroek als gevolg: met deze treffer werd een verlenging afgedwongen.

Veerkracht
Tijdens de eerste helft van de verlenging kwam BCV wederom op een verschil van twee doelpunten: 4-2. Maar ook in de verlenging toonde Musselkanaal aan over een flinke dosis veerkracht te beschikken. Halverwege de tweede verlenging kreeg Musselkanaal een vrije trap op ongeveer 35 meter van de goal: Lisa Brul bracht de bal het strafschopgebied van BCV in en in een overvol strafschopgebied verdween de bal via een hoofd van een verdedigster achter de keepster van BCV in het doel: 4-3 en dus strafschoppen.

Heldin Manouk Potze
Tijdens deze strafschoppenserie miste Musselkanaal twee strafschoppen, maar stopte Manouk Potze als vervangster van de geblesseerd uitgevallen Marline Mensen drie penalty’s. Diezelfde Manouk Potze benutte ook nog de beslissende strafschop, waarmee zichzelf kroonde tot heldin van de dag: Musselkanaal won de strafschoppenserie uiteindelijk met 10-9 en mag zich nu tweedeklasser noemen, na twee kampioenschappen én een gewonnen nacompetitie.

Musselkanaal: drie promoties op rij!