Sterren van weleer gaan schitteren in Valthermond

Oude tijden herleven in Valthermond. In de jaren tachtig was Ajax liefst tien jaar lang een vaste gast op sportpark ‘De Meent’. Op het Valthermondse voetbalveld werd dan de basis gelegd voor het komende seizoen. Vast onderdeel van het trainingskamp was een wedstrijd tegen Valthermond of een team samengesteld uit voetballers van de Kanaalstreek. Zo staat zowel bij Valthermond als bij Ajax de 23-2 uit de zomer van 1982 nog steeds in de boeken als recorduitslag.

Revanche
Op zaterdag 24 juni aanstaande staat in Valthermond de revanche gepland. Oud-Valthermond, gecoacht door Wim van der Heuvel, die wordt bijgestaan door leider Harrie Eling, zal het dan opnemen tegen Lucky Ajax. In beide selecties zullen spelers uitkomen die actief waren in die gedenkwaardige wedstrijd. Jan Wardenburg was al die jaren de grote organisator van de trainingskampen en de tegenwoordig in Musselkanaal woonachtige Wardenburg kijkt met veel plezier terug op die periode.

Brutale Wardenburg
“Eigenlijk is het ongelofelijk wat ik als eenvoudige amateurtrainer toen heb meegemaakt,” blikt Wardenburg terug. “De eerste contacten met Ajax was toen zij in Hoogeveen speelden. Ik stapte brutaal de kleedkamer binnen en kwam met Sjaak Swart in gesprek. Een jaar later speelden ze tegen WKE. Later werd ik gebeld of ik hun trainingskampen wilde organiseren. Tien prachtige jaren heb ik gehad!” Voor de organisator volgden later nog trainingskampen van Barcelona en KV Mechelen. Het leverde Wardenburg een aantal bijzondere contacten op: “Met Cruijff heb ik tot diep in de nacht gesprekken gevoerd.”

Jan Wardenburg, samen met (onder andere) Johan Cruijff…

Kaartje van Cruijff
Wardenburg en de voetbalgrootheid sprake over van alles: “Uiteraard voetbal, maar ook over werk en de kinderen. Met verjaardagen stuurde hij altijd een kaartje. Ronald Koeman, ook iemand die heel gewoon is gebleven. Ik werd zelfs uitgenodigd op zijn bruiloft. Stoichkov van Barcelona was de gekste. Altijd haantje de voorste, tot hij een keer last van kiespijn kreeg en ik met hem naar de tandarts moest. Ik heb nog nooit iemand zo bang gezien.”

Mondker sterren
Voor Wardenburg zal het volgende week dus een feest van herkenning zijn, maar ook voor het publiek is het de kans om hun oude favorieten nog eens aan het werk te zien. De exacte selectie van Ajax is nog niet bekend, maar Valthermond zal onder andere aantreden met Kasper Jansen, Klaas Oldenburger, Bert Eling, Theo van der A en Albert Koops. Ook Richard Warczinski heeft toegezegd nog een keer de kicksen aan te trekken.

Randprogramma
Rondom het duel zal de veteranenselectie van Valthermond zorgen voor allerlei randactiviteiten. Na afloop is er bijvoorbeeld livemuziek en zal er een grote verloting met bijzonder interessante prijzen plaatsvinden. De gehele opbrengst van de dag zal door de oudjes van Valthermond aan de club gedoneerd worden om de nieuwe kantine in te richten.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Regels leeftijdsdispensatie seizoen 2020/2021

Regels omtrent leeftijdsdispensatie voor het nieuwe voetbalseizoen 2020-2021.

Valthermond sluit aan

In rap tempo loopt het aantal verenigingen dat haar (financiƫle) steun aan FC Kanaalstreek ...

Spannende weken voor titelkandidaat Borger

Met nog vijf speelronden te gaan is het ongemeend spannend in de top van ...