Ter Apel ’96 naar finale Westerwolds Kampioenschap

De finale van het Westerwolds Kampioenschap gaat tussen derdeklasser Ter Apel ’96 en vierdeklasser Bellingwolde. Waar Ter Apel ’96 met ruime cijfers afrekende met het organiserende Westerwolde, had Bellingwolde het zeer lastig tegen vijfdeklasser JVV: pas in de blessuretijd gaven de zwart-witten zich over.

Zure druiven voor JVV
Voor JVV waren de druiven daarmee zuur. Nadat de ploeg van Johannes Schoenmaker in de eerste helft op voorsprong kwam, legde het zich in de rest van de wedstrijd toe op het verdedigen van die marge. Dat deed het zeer aardig, maar vijf minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Bellingwolde toch gelijk. In de blessuretijd kreeg JVV zelfs het deksel op de neus, toen Bellingwolde nog een keer scoorde en daarmee een plaats in de finale afdwong.

Oppermachtig Ter Apel
In Vlagtwedde had Ter Apel ’96 de van Westerwolde overgekomen Arjen Heidekamp al binnen de lijnen staan. De oud-aanvoerder van de vierdeklasser trok met zijn nieuwe ploeg aan het langste eind en daar was niets op af te dingen. De Ter Apelders waren de gehele wedstrijd een maatje te groot voor Westerwolde, hoewel het verschil halverwege nog minimaal was: 2-3. Na de thee werd het verschil snel gemaakt, waarna de 2-7 als eindstand op het scorebord kwam.

Finale
De finaleavond van het Westerwolds Kampioenschap wordt op zaterdag 24 juni in Vlagtwedde gespeeld. Op het programma onder andere de troostfinale tussen JVV en Westerwolde en de grote finale tussen Ter Apel en Bellingwolde.