Valthermond neemt accommodatie in gebruik

Onder grote belangstelling heeft Valthermond zaterdagavond haar nieuwe accommodatie geopend. Na anderhalf jaar keihard werken werd de openingsceremonie verricht door Job Ottens, Valthermonds oudste lid en Bjorn Janson, het jongste spelende lid van de vereniging.

Vrijwilligers
Voorzitter Smid roemde in zijn toespraak de inzet van alle vrijwilligers binnen de club. Ook schetste hij het hele traject in aanloop naar de start van de verbouwing. In 2010 al waren er de eerste gesprekken met de gemeente Borger-Odoorn over renovatie dan wel nieuwbouw van het complex op sportpark De Meent.

Generaties vooruit
In 2016 was er dan eindelijk een akkoord en kon onder auspiciën van aannemersbedrijf Enduro Woningen uit Valthermond, met de bouw begonnen worden. Met de woorden: “De generaties voor ons hebben Valthermond gemaakt tot de club die wij zijn, met deze accommodatie kunnen ook de generaties weer vooruit,” gaf Smid aan dat Valthermond klaar is voor de toekomst.

Lange aanloop
Wethouder Frits Alberts van de gemeente Borger-Odoorn was ook vol bewondering over de arbeid die door de clubmensen werd verricht. Ook de wethouder refereerde nog even aan de lange aanloopperiode die af en toe met horten en stoten ging, maar waar beide partijen wel steeds in gesprek bleven.

Saamhoorigheid
Johan Kuipers sprak namens de stichting ‘Exploitatie sportpark De Meent’, de stichting die na de privatisering eigenaar van de accommodatie is. Ook hij gaf aan dat Valthermond klaar is voor de toekomst. Verder benadrukte hij nog eens de belangrijke rol die de club binnen het dorp inneemt en de saamhorigheid die er binnen de club heerst.

Bewonderen
Nadat alle officiële plichtplegingen achter de rug waren konden de aanwezigen dan eindelijk naar binnen om het resultaat van vele uren werk te bewonderen. Iedereen was diep onder de indruk over het eindresultaat. Een resultaat waar iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen trots op kan zijn.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Voorbereidingen voorjaarsreeks 7×7 voetbal in volle gang

In het voorjaar hoopt de KNVB weer te kunnen starten met het 7x7 voetbal.

FC Kanaalstreek FIFA Competitie Speelronde 11

Overzicht van de wedstrijden die worden gespeeld in ronde 11 van de FC Kanaalstreek ...

Meld je aan voor webinar over ledenwerving

De KNVB organiseert op 18 maart een webinar over ledenwerving.