Gieterveen met pijn en moeite langs Buinen

Gieterveen heeft diep in tweede helft een blamage voorkomen tegen vijfdeklasser Buinen. De fanatiek strijdende gasten stonden zelfs 0-2 voor, maar moesten uiteindelijk de punten achterlaten in Gieterveen na een laat doelpunt van Dennis Smit. 

Lange halen

De rolverdeling tussen de middenmoter uit de vierde klasse en de laagvlieger uit de vijfde klasse was vanaf het begin duidelijk. Buinen liet Gieterveen het spel maken en hoopte met lange halen over de laatste linie voor gevaar te zorgen. Gieterveen was in deze fase dreigend, maar alle voorzetten werden in de handen van de keeper geschoten en geen eindpass kwam bij de spitsen De Vries en Ramcharan in de voeten.

Verdiende voorsprong

Buinen was daarentegen erg effectief, mede door fouten van de Gieterveners. Bij de eerste goal werd de bal wel erg makkelijk veroverd op het middenveld, waarna met een diepe bal Haandrikman alleen voor de keeper gezet werd. Ondanks veermeend buitenspel mocht er worden doorgespeeld. Wim Wilts omspeelde Lugtenborg knap en schoof de bal in de lege goal. Buinen kwam hiermee qua strijdlust verdiend op voorsprong.

Ramcharan trefzeker

Een kleine tien minuten later was het wederom raak. Nu werd er in de achterhoede slap het duel aangegaan, waardoor Chris de Boer door kon richting het strafschopgebied. Deze gaf voor en zag zijn lage voorzet worden ingeschoven door Nick Haandrikman. De thuisclub werd hierna wel gevaarlijker en hielp een aantal goede kansen om zeep. Vooral Smit had een aantal erg goede mogelijkheden om het voor rust al wat spannender te maken. Uiteindelijk was alleen Ramcharan trefzeker, die een lage voorzet van Nijhuis tegen de netten schoot.

Inzet getoucheerd

De tweede helft was vergelijkbaar met de eerste. De thuisclub deelde, zonder goed te spelen, de lakens uit. Buinen werd eigenlijk geen moment meer gevaarlijk en het was wachten totdat de groenhemden langszij kwamen. Hier was wel een standaardsituatie voor nodig: een lage corner werd ingeschoten door Bakker. Zijn inzet werd onderweg nog getoucheerd, waardoor keeper Sijbring kansloos was.

Debuut Bob Oeben

Spitsen Ramcharan en De Vries waren vervolgens beide al dichtbij de winnende treffer, maar zagen hun inzet voor de goal langs rollen. Tien minuten voortijd was het Smit die er alsnog voor zorgde dat de drie punten in eigen huis bleven. Na een steekpass van Van der Veen schoot hij beheerst in de lange hoek. In de slotseconde scoorde Buinen nog wel bijna de gelijkmaker, maar met het nodige kunst en vliegwerk werd de bal weggewerkt door de groenhemden. Mooi moment in de wedstrijd was dat in de slotfase Bob Oeben zijn debuut maakte en geen onverdienstelijke indruk achterliet.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond krijgt te weinig

Onder prima omstandigheden maakten Valthermond en Groninger Boys er, met name na de rust, ...

JVV met dubbele cijfers langs Zandpol: 12-1!

JVV scoorde er lustig op los tegen Zandpol en bereikte de dubbele cijfers.

TEVV blijft punten pakken

De laatste zes wedstrijden heeft TEVV grote stappen gezet richting handhaving van het tweedeklasser-schap. ...