Pekelder Boys onderuit tegen Muntendam

Pekelder Boys heeft zijn eerste bekerwedstrijd tegen derdeklasser Muntendam verloren. De rood-witten begonnen niet slecht aan de wedstrijd en de verdediging onder leiding van Lars Roelfsema gaf dan ook weinig kansen weg. Uiteindelijk kwam het klasseverschil toch tot uiting in de score: 3-1.

Knullige goal

Na circa een half uur voetballen kwam Muntendam op voorsprong vanuit een vrije trap. Zowel de verdediging van Pekelder Boys als spits Melvin Hesselink van Muntendam doken onder de bal door waardoor deze knullig naast keeper Bunk in de lange hoek verdween.

Duelkrachtige Koster

Op het middenveld was het voornamelijk Patrick Koster die namens de Pekelders vrijwel alle duels won, echter resulteerde dit niet in grote kansen. Het ontbrak vele malen aan een goede eindpass op de spitsen Kuiper en Schreuder. Vlak voor rust werd er een forse overtreding gemaakt op Ricardo Vonk waardoor Muntendam de wedstrijd met tien man moest voortzetten.

In de kruising

De eerste minuten na rust had Pekelder Boys de overhand en het was voorstopper Ben Becker die een corner van Martin Schreuder in de kruising kopte: 1-1. Helaas wisten de Pekelders dit spel niet vol te houden en kregen zij uiteindelijk de 1-2 en 1-3 om de oren.