Punten voor Musselkanaal, Gasselternijveen morele winnaar

Ondanks een 1-2 nederlaag tegen Musselkanaal kijkt Gasselternijveen met een positief gevoel terug op het eerste bekerduel. Volgens trainer Katoen zou een remise terecht geweest zijn: “Een kleine nederlaag met kansen op een resultaat stemt mij tevreden. Ik zie voldoende basis om positief naar de komende wedstrijden toe te leven.”

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Foto’s: Esme Hemmes

Scherpe counter

Wat er dan nog wel moet veranderen is het voorkomen van persoonlijke fouten. Want bij beide treffers stonden Nieveenster flaters aan de basis. Al binnen tien minuten ging doelman Bies in de fout door uit te komen bij een Musselkanaalster counter: 0-1 door Gerwin Schmitz. Nadat beide ploegen hierna plaagstootjes uitdeelden, kwam Gasselternijveen na iets meer dan een half uur spelen beter in de wedstrijd. Een vermeende overtreding op Rick Bokhorst leverde geen strafschop op, maar een paar minuten later scoorde Bokhorst op aangeven van Henri Kunst alsnog de gelijkmaker.

Paal

Na de thee bracht Musselkanaal het klasseverschil in het veldspel tot uitdrukking, zonder grote kansen te creëren. Uit de eerste de beste kans werd wel gescoord en opnieuw ging hier een Nieveenster fout aan vooraf. Alvin Boekelo raakte de bal verkeerd, waardoor Jordy Oost de 1-2 kon scoren. In het laatste kwartier van de wedstrijd drongen de gastheren aan, maar verder dan een inzet van Frank Pals tegen de paal kwam men niet.