Nipte nederlaag voor Westerwolde

Op zaterdagavond al kwamen zondagteams Westerwolde en ASVB in actie. Ploegen die een forse maat te groot zijn voor de twee poulegenoten en dus onderling zouden gaan uitmaken wie door gaat in het bekertoernooi. Na een vermakelijke wedstrijd trok derdeklasser ASVB uiteindelijk aan het langste eind: 1-2.

Strafschoppen

In de eerste helft werd een aantal keren naar arbiter De Vries gekeken. Na tien minuten spelen leek goalie Bart Heikens een overtreding te begaan op de aanvalsleider van Westerwolde, Roy de Jongh. De bal ging echter (nog) niet op de stip. In de slotfase van de eerste helft was er opnieuw sprake van contact binnen de beruchte lijnen en nu was De Vries wel resoluut. Voor Kevin van der Laan een koud kunstje: 1-0.

Buitenkansje

Heel lang konden de roodhemden niet van de voorsprong genieten, want ASVB kreeg ook een strafschop. De Blijhamsters werden eerder in de wedstrijd slechts gevaarlijk via schoten van afstand en dus kwam voor hen dit buitenkansje ook goed uit. Erwin Aukes nam plaats achter de bal en bepaalde de ruststand op 1-1.

Verschil gemaakt

Na de thee liet ASVB zien waarom het een klasse hoger uitkomt dan de Vlagtwedders. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat het overwicht in de score tot uitdrukking zou komen. Halverwege de tweede helft was het zover, toen Thom van der Veen het net vond. Westerwolde kreeg in het restant van de wedstrijd via Frank Riks en Merijn te Velde nog twee fraaie kansen op de gelijkmaker, maar de lat en doelman Heikens stonden succes in de weg.