Primeur: vrouwenvoetbal in Buinen

Voetbal wordt steeds populairder bij vrouwen. Waar het jaarlijkse stratenvoetbaltoernooi in Buinen normaal gesproken slechts een enkele deelneemster kende, was het tijdens de afgelopen editie andere koek: een grote groep dames meldde zich aan en werd besmet met het voetbalvirus. Enkele maanden later is de start van het 7×7-damesteam van v.v. Buinen een feit.

Foto: v.v. Buinen

Basis

Trainer van het enthousiaste stel is Wiljan Vos, speler van de hoofdmacht van buurman Borger. Vos zal zijn formatie tijdens acht wedstrijddagen coachen. Angela Hoving, één van de speelsters is vol lof over Vos: “Wiljan begrijpt heel goed dat we net beginnen, dus tijdens trainingen wordt ons eerst de basis bijgebracht.”

Willen winnen

In hoeverre dat tot nu toe gelukt is, zal vrijdagavond duidelijk worden. Dan spelen de dames uit Buinen hun eerste wedstrijden. Tegenstanders op het eigen sportpark zijn SV Mussel, Musselkanaal en de dames van ZVC ’14, de samenwerking van Gasselternijveen, GKC en Gieterveen. Plezier staat volgens Hoving voorop: “Maar we zetten wel alles op alles om te winnen!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond neemt accommodatie in gebruik

Onder grote belangstelling heeft Valthermond zaterdagavond haar nieuwe accommodatie geopend. Na anderhalf jaar keihard ...

Vrouwenvoetbal in de Kanaalstreek

Vrouwenvoetbal wint de laatste jaren enorm aan populariteit in de Kanaalstreek. Vanaf volgend seizoen ...

FC Kanaalstreek Winseries: Ajax-Thuisshirt

Maak kans op een van de schitterende prijzen met de FC Kanaalstreek winseries.