Gieterveen met goed gevoel richting competitie

Gieterveen heeft net op tijd een goed gevoel kunnen overhouden voor de start van de competitie. In de laatste bekerwedstrijd tegen Eext werd een gemakkelijke overwinning geboekt. En misschien nog wel belangrijker, eindelijk werd er eens de nul gehouden.

Ongeldig verklaard

Eext legde de bezoekers geen strobreed in de weg tijdens de opbouw en dit leidde ertoe dat het éénrichtingsverkeer was richting Eext-goalie Poelman. In het eerste half uur vielen echter maar weinig grote kansen te noteren en bleef het bij wat ongevaarlijke afstandsschoten en slappe kopballen in de handen van de sluitpost. Rideon de Vries wist het net wel te vinden middels een kopbal, maar zag dat de goal ongeldig werd verklaard.

Koud kunstje

Eext werd voor rust welgeteld één keer gevaarlijk. In een snelle omschakeling werd Bart Kuik alleen voor Lugtenborg gezet, maar Kuik schoot de bal ruim naast de goal. Enkele minuten voor de thee kwam Gieterveen op voorsprong. Een bekeken balletje over de laatste linie van Van der Veen werd door De Vries net voor de uitkomende Poelman weggetikt. Voor Ramcharan was het hierna een koud kunstje om de bal in de lege goal te schuiven.

Soortgelijk beeld

Na de rust een soortgelijk beeld. Eext werd iets dreigender door de opbouw van de Gieterveners te verstoren, maar grote kansen werden telkens voorkomen. Alleen Kuik was dreigend met wat afstandsschoten die hoog tegen de ballenvangers terecht kwamen. De groenhemden wisten in de tweede helft het net wel iets makkelijker te vinden. Na een uur spelen was het De Vries die uit een voorzet van Nijhuis de bal over Poelman wist te liften.

Verre winkelhaak

Nog geen tien minuten later werd het duel in het slot gegooid door Van der Veen. Hij kreeg de bal terug van flankenflitser Smit, omspeelde zijn directe tegenstander en schoot de bal geplaatst in de verre hoek. De mooiste goal kwam in de slotfase van de voet van jongeling Bob Oeben. Met een streep wist hij de verre winkelhaak te vinden.

Juiste vorm

De uitslag had nog veel hoger kunnen uitvallen, maar zowel Jesse Nijhuis als Dennis Smit wisten Poelman in een rechtstreeks duel niet te verschalken. De juiste vorm lijkt dus net op tijd gevonden voor de start van de competitie tegen Harkstede.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Onstwedder Boys onderuit tegen De Fivel

Onstwedder Boys heeft de inhaalwedstrijd tegen De Fivel met 3-1 verloren. Door dit resultaat ...

Gasselternijveen houdt hoop na overwinning op Gieten

Na twee jammerlijke nederlagen en twee gelijke spelen in de laatste vier wedstrijden heeft ...