Westerwolde na rust langs JVV

In een niet al te beste wedstrijd boekte Westerwolde zondagmiddag een mooie 4-1 overwinning op vijfdeklasser JVV. Was het in de eerste helft nog een gelijkopgaande strijd, in de tweede helft was Westerwolde de bovenliggende partij en werd de achterstand omgebogen in een ruime overwinning.

Post Image
Post Image
Post Image

Foto’s: Bé Eelsing

Eigen doel

Vanaf het eerste fluitsignaal nam JVV het heft in handen en werd dan ook een aantal keer gevaarlijk voor het doel van keeper Hebers van Westerwolde. Zo ook na iets meer dan een half uur spelen toen een lage voorzet vanaf de linkerkant door Hebers verkeerd werd beoordeeld. Hierdoor viel de bal pardoes voor de voeten van Elroy van der West, die zijn eigen keeper verschalkte: 0-1. Westerwolde had ook enige kleine kansen, maar doelman Martin Rozeveld bleek een sta in de weg voor de voorwaartsen van de mannen uit Vlagtwedde.

Karakteristieke manier

In de tweede helft was Westerwolde de betere ploeg en al na vijf minuten wist Roy de Jongh vanuit een ingooi de gelijkmaker te produceren. Enige minuten later was het alweer raak. Uit een aanval uit het boekje over rechts wist dezelfde Roy de Jongh de keurig teruggetrokken voorzet van Merijn te Velde op uitstekende manier af te ronden: 1-2. Na een overtreding op Mark Geukes joeg Bartel Geleijnse op de voor hem karakteristieke manier de bal door de muur in het doel. Doelman Rozeveld stond erbij en keek er naar.

Ongrijpbare Te Velde

Het slotakkoord was voor de deze middag soms ongrijpbare Merijn te Velde. Binnen het strafschopgebied speelde hij zich beheerst vrij en schoot de bal tegendraads in de lange hoek. Hiermee bepaalde hij de eindstand op 1-4 voor Westerwolde dat hierdoor met zes punten uit drie wedstrijden op een keurige tweede plaats in de bekerpoule eindigde.