Jasper Jalving goudhaantje van Ter Apel ’96

Ter Apel ’96 heeft zich ternauwernood geplaatst voor de volgende bekerronde. Op bezoek bij vierdeklasser Bellingwolde bleek een treffer van Jasper Jalving beslissend. De roodhemden laten EHS ’85 op doelsaldo achter zich.

Rode kaarten

Al vroeg in de wedstrijd leek Ter Apel op rozen te zitten. Scheidsrechter Jager bestrafte een aantal overtredingen van de thuisploeg, met uiteindelijk twee rode kaarten tot gevolg. Na twaalf minuten kon Bart Stoppels met twee gele kaarten de kleedkamer opzoeken. Vlak voor de thee werd ook aanvoerder Korte van het veld gestuurd. Op dat moment stonden de bezoekers 0-2 voor door treffers van Kevin Lambers en Mike Mensen.

Op het nippertje

In de tweede helft kon Ter Apel de numerieke meerderheid verder benutten. Emiel Siegers zorgde er met zijn treffer voor dat zijn ploeg op de drempel van de volgende bekerronde kwam. Enige tijd leek het op een midweekse penaltyreeks tegen EHS ’85 uit te draaien, maar toen was daar Jasper Jalving: 0-4 en een plaats in de volgende bekerronde.