SJS onderuit tegen promovendus Westerlee

SJS heeft in de seizoensopening een nederlaag geleden tegen promovendus Westerlee. Na een doelpuntloze eerste helft, maakte de thuisploeg in de tweede helft het verschil. De oranjehemden realiseerden een ruime voorsprong, maar zagen SJS nog gevaarlijk dichtbij komen: 3-2.

Terughoudend

Vanaf de aftrap kozen beide ploegen voor een voorzichtige tactiek. Het voorkomen van doelpunten was in die fase belangrijker dan het maken van een treffer. Dat resulteerde in een eerste helft zonder veel noemenswaardige kansen. Slechts Westerlee ondernam richting de rust een aantal doelpogingen. De 0-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg.

Makkelijker vinden

SJS was na de thee de eerste ploeg die de schroom van zich af leek te gooien. De blauwhemden wisten elkaar wat makkelijker te vinden, maar tot grote kansen leidde dit niet. Westerlee leek zich te gaan beseffen dat het anders moest en nam hierna het initiatief over. Dit leverde de thuisploeg wel goals op.

Forse achterstand

Een schot van Hans Leenders werd van richting veranderd en na iets meer dan een uur spelen maakte diezelfde Leenders nog een treffer: 2-0. Met nog twintig minuten op de klok werd de voorsprong nog comfortabeler toen Berry Smit tekende voor de 3-0. Voor SJS was deze stand het teken om opportunistischer te gaan spelen.

Alles of niets

Het wierp zijn vruchten af, want Kelvin Oosting maakte snel de 3-1. In het laatste kwartier lukte het de Knoalsters echter niet om het de thuisploeg echt moeilijk te maken. Pas in de absolute slotfase wist Jan Springer te profiteren van een misverstand tussen de doelman en een verdediger: 3-2. Een nederlaag kon derhalve niet meer voorkomen worden.