SPW op overtuigende wijze langs Alteveer

SPW heeft haar rentree in de vierde klasse opgeluisterd met een 4-1 overwinning op Kanaalstreek-genoot Alteveer. Een knappe prestatie van de Knoalsters, zeker gezien de matige bekerprestaties en een vijftal geblesseerden. Voor Alteveer zullen de druiven zuur zijn geweest. Zij krijgen komende zondag kans op revanche tegen MOVV.

Stand-in Van der Zande

SPW begon deze middag zoals ze vorig seizoen geëindigd zijn: met goed voetbal werden er de nodige kansen gecreëerd. Ook Alteveer werd af en toe gevaarlijk, maar stand-in doelman Marthyn van der Zande liet zich niet verrassen. Na twintig minuten had diezelfde Van der Zande een goede redding in petto in een één-op-één situatie en ook bij een kopbal na een corner was hij de situatie meester.

De Wijk scoort

De thuisploeg tapte hierna uit een ander vaatje, wat halverwege de eerste helft de openingstreffer opleverde via Rodan Farrell. De aanvaller benutte een rebound en zette zijn ploeg op voorsprong: 1-0. Erg lang bleef deze niet staan, want uit een volgende aanval van Alteveer was het alweer gelijk. Bryan Schenkel bracht Roy de Wijk prachtig in stelling en laatstgenoemde rondde net zo mooi af.

Tempo omhoog

Zo stond het 1-1 na een half uur spelen, waarna SPW in het laatste kwartier voor rust het tempo omhoog gooide. In de 32e minuut zette Jelmer Valk de gastheren op 2-1 na een mooie solo en drie minuten later had Chris Reijke de derde Knoalster goal op de schoen, echter raakte hij de paal. Voor de rust bracht Dennis Wolf alsnog de marge op twee. Hij kon koeltjes afronden na voorbereidend werk van Valk.

Debutant Jelmer Jasken

Tweede helft tussen beide Kanaalstreek-clubs was beduidend minder dan de eerste. Alteveer ging meer fysiek spelen, wat het veldspel niet ten goede kwam. Het hoogtepunt na rust was een benutte penalty van Farrell, na een overtreding op debutant Jelmer Jasken. Hiermee bepaalde hij de eindstand op 4-1.