Waar Gieterveen vorig jaar het seizoen ijzersterk startte, gaat het nu minder met de groen-witten. In Harkstede werd er met 2-1 verloren en dat was gezien het spelbeeld niet nodig geweest. Rideon de Vries maakte in de slotfase nog wel de aansluitingstreffer, maar een nederlaag kon dus niet voorkomen worden.

Rideon de Vries was trefzeker voor Gieterveen (foto: archief FC Kanaalstreek)

Vaak beter

Qua positiespel ziet het er bij de Gieterveners wekelijks beter uit. In balbezit speelt de ploeg vaak beter dan de tegenstander, maar op cruciale momenten was Harkstede vandaag de betere. De doelpunten die vallen en de kansen die worden gemist zijn op het oog simpele fouten, maar maken het onmogelijk om een wedstrijd te winnen.

Rakelings voorlangs

Gieterveen was zoals gezegd de betere en kreeg een aantal aardige momenten voor de goal. Zo schoot de met griep kampende Ramcharan rakelings voorlang en schoot Mulder vanuit kansrijke positie hoog over de goal. Harkstede gokte voornamelijk op het in stelling brengen van de sterke en snelle spitsen.

Uit het zicht

Na een dik half uur kwam de thuisploeg op voorsprong. Een vrije trap leek recht op keeper Lugtenborg af te gaan. Door de laagstaande zon verloor hij de bal een fractie uit het oog en liet hij de bal los. De rebound was voor een Harksteder: 1-0. Direct vanuit de aftrap was het al bijna weer gelijk. Een combinatie tussen Kupers en Nijhuis leverde een grote kans op, maar Nijhuis punterde de bal voor het vijandelijke doel langs. Ook Harkstede werd nog een keer gevaarlijk, maar Lugtenborg was snel genoeg uit zijn goal om gevaar te voorkomen.

Verkeerd ingeschat

In de tweede helft een soortgelijk beeld. Gieterveen probeerde meer druk op de tegenstander te krijgen, maar had moeite om grote kansen te noteren. Aan de andere kant lukte dit wel. Een lange bal door het centrum werd verkeerd ingeschat door de verdedigers van de bezoekers en dit gaf diezelfde spits vrij doorgang naar Lugtenborg. Dit bleek een koud kunstje voor de topscorer uit Harkstede.

Op de aanval

Hierop ging Gieterveen vol op de aanval spelen met kopkansen voor Bakker en een schietkans voor Mulder als gevolg, maar het duurde tot de slotminuten dat Rideon de Vries de aansluitingstreffer tegen de netten kon schieten. Dit was te laat, want de scheidsrechter floot kort hierop voor het eindsignaal. Een zwaarbevochten overwinning voor de mannen uit Harkstede, die blij waren dat de wedstrijd niet nog vijf minuten langer duurde.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie