Jordie Teuben: “Wij gaan zondag winnen in Ter Apel”

Musselkanaal wist vorig seizoen op de valreep lijfsbehoud te bewerkstelligen in de derde klasse C. Deze jaargang komen de groenhemden uit in dezelfde competitie en de openingswedstrijd tegen CEC zullen zij zich ongetwijfeld anders voorgesteld hebben. In eigen huis werd er namelijk met 0-5 verloren en dus zal de ploeg zich willen revancheren, komende zondag tegen FC Ter Apel ’96.

Jordie Teuben (tweede van links) in actie tegen Gasselternijveen…

Geen beleving

Verdediger Jordie Teuben, al jaren spelend in het eerste elftal van Musselkanaal, weet wel waar het mis ging tegen de ploeg uit Emmer-Compascuum: “We kwamen al snel 0-1 achter en vlak daarna viel ook de tweede tegentreffer, beide door persoonlijke fouten. Dat speelt natuurlijk niet lekker. Vervolgens kregen we ook nog een penalty tegen en dan ga je slecht de rust in.” Uiteindelijk werd er met 0-5 verloren, wat niet alleen aan het voetbal zelf lag. Teuben: “Conclusie is dat we positioneel niet goed stonden en scherpte en beleving misten.”

Dramatische start

Een dramatische start dus voor Musselkanaal, wat hopelijk niet een voorbode is voor de rest van het seizoen. Op papier lijkt 3C een lastige competitie en dus zullen de groen-witten aan de bak moeten. Teuben heeft echter vertrouwen: “Wij gaan zeker nog goede resultaten behalen en we moeten ook positief blijven. Echter moeten we ook realistisch zijn. Ik denk dat wanneer we in de middenmoot eindigen, we een goed seizoen hebben gehad.”

Meer rust

Eindverantwoordelijke bij Musselkanaal is dit seizoen trainer Albert Kamps, die al een verleden heeft aan de Parklaan. Teuben is blij met zijn komst: “De samenwerking bevalt prima, zowel binnen als buiten het veld. Helaas kon Albert er een aantal wedstrijden en trainingen niet bij zijn vanwege gezondheidsproblemen, maar gelukkig is hij er nu weer bij!” Wat Kamps anders doet zijn voorganger Bernd van Bolhuis? “Albert probeert meer rust te creëren, zowel in het spel als langs de lijn. Ook hanteert hij een ander systeem. Dit is even wennen voor ons, maar het zal gauw genoeg zijn vruchten gaan afwerpen”.

Hoge verwachtingen

De groenhemden moeten het dit seizoen stellen zonder Harm Visser (Onstwedder Boys) en Rick Berends (lager elftal). Met name laatstgenoemde zal node gemist worden. Toch denkt Teuben het ook zonder hen te redden en heeft hij vooral hoge verwachtingen van Robin Gerlach: “Hij heeft alle kwaliteiten om hogerop te komen en voor nu belangrijk te zijn voor Musselkanaal. Met zijn snelheid en goede voorzetten is hij levensgevaarlijk. Aan onze spitsen de taak om zijn acties om te zetten in doelpunten.”

Langste eind

Komende zondag speelt Musselkanaal dus de derby tegen FC Ter Apel ’96. Een mooie mogelijkheid om iets recht te zetten. “Ik heb een goed gevoel over zondag”, zegt Teuben. “We hebben goed getraind. Iedereen is scherp en wil zich revancheren na afgelopen zondag.” Met een 1-4 overwinning op Twedo is Ter Apel het seizoen een stuk beter begonnen en zullen zij vol vertrouwen zijn. “Maar het blijft een derby. Dat zijn wedstrijden op zich, waarin vanalles kan gebeuren. Uiteindelijk verwacht ik dat wij aan het langste eind trekken en met 1-2 gaan winnen!” besluit Teuben.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Vijf vragen aan: Stefan van der Veen (Gieterveen)

Gieterveen won afgelopen zondag de eerste periode in 5F en heeft daarmee alvast een ...

Wilbert Arends: “Musselkanaal kan derby winnen én top vier spelen”

In de periode tussen medio 2010 en medio 2015 zwaaide Wilbert Arends de scepter ...