Gieterveen heeft opnieuw goede herinneringen overgehouden aan een ontmoeting met PJC. Twee seizoenen geleden promoveerden de groenhemden ten koste van de Pekelders naar de vierde klasse. Inmiddels herenigd, trok Gieterveen ook nu aan het langste eind in de onderlinge ontmoeting: 2-1.

Jordy Bakker maakte de winnende… (archief)

Paal

In de eerste twintig minuten was de thuisploeg de bovenliggende partij. Het zocht snel de flanken en werd keer op keer gevaarlijk. Het dichtst bij een doelpunt was Bidjoy Ramcharan, maar hij zag zijn inzet van de lijn gehaald worden. Stefan van der Veen raakte de paal. Na ongeveer een kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong via Jesse Nijhuis. Op aangeven van Dennis Smit, die zijn tegenstander te snel af was, kon Nijhuis de keeper verschalken.

Veel moeite

Hierna ging PJC met meer druk naar voren spelen en dit leverde de thuisclub op dat moment problemen op. Het kon niet meer haar gebruikelijke spelletje spelen en dit bleek de groenhemden veel moeite te kosten. PJC won in deze fase van de wedstrijd veel duels op het middenveld en dit leverde hen kansen op. Harold Hut werd veel gezocht en uit één van deze mogelijkheden scoorde de aanvalsleider de gelijkmaker.

Niet scherp

Gieterveen probeerde na de thee meer te voetballen, maar PJC probeerde het de thuisploeg zo moeilijk mogelijk te maken. Gieterveen had dan wel het betere van het spel, maar mocht blij zijn dat het na handelen van keeper Lugtenborg geen strafschop om de oren kreeg. Voor de andere goal vonden meer gevaarlijke situaties plaats. Bidjoy Ramcharan en Jordy Bakker werden echter òf niet gevonden, òf het vizier stond niet scherp.

Binnenschuiven

Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd werd dit laatste probleem opgelost, toen Dennis Smit de diepte in werd gestuurd door Van der Veen. De rappe Smit vond Jordy Bakker, voor wie het een koud kunstje was om de bal in het doel te schuiven. Het bleek de winnende treffer in een vermakelijke wedstrijd. Voor Gieterveen is de eerste driepunter een feit.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Musselkanaal verliest van Ruinen

Musselkanaal verloor het belangrijke kelderduel van Ruinen.

Sellingen blijft vierdeklasser na remise

Afgelopen donderdag speelde Sellingen zich theoretisch veilig. In de wedstrijd tegen het hoog geklasseerde ...