Pekelder Boys en Westerwolde in balans

Het venijn zat hem duidelijk in de staart tijdens de Kanaalstreek-derby tussen Pekelder Boys en Westerwolde. De Vlagtwedders keken twee keer tegen een achterstand aan, maar wisten telkens terug te komen. Met drie treffers in het laatste kwartier moesten de supporters lang wachten op vuurwerk: 2-2.

Koppende Becker

In de eerste helft waren de Boys uit Boven Pekela de bovenliggende partij. Keer op keer sneed men door de defensie van Westerwolde en het was maar goed dat keeper Henk Hebers een paar keer op prima manier redding bracht. Kansloos was hij bij een inzet van Ben Becker. Vanuit een corner kon hij volledig ongedekt op eenvoudige wijze de bal binnen tikken. Westerwolde stelde hier niet veel tegenover. De voorwaartsen van Westerwolde werden door de hechte verdediging van Pekelder Boys keurig verdedigd, waardoor de ploegen met een 1-0 stand aan de thee gingen.

Slotfase

In de tweede helft probeerde Westerwolde de gelijkmaker te forceren. De aanvallende spelopvatting werd een kwartier voor het einde van de wedstrijd beloond: Jeremy Hekman scoorde met een bekeken schot. Toch leek Pekelder Boys er met de winst vandoor te gaan, toen Willem Lammerts vanaf de strafschopstip doel trof: 2-1.

Spannend

Westerwolde rechtte vervolgens de rug en ging uit alle macht op zoek naar de volgende gelijkmaker. Dit lukte snel, want amper een minuut na de goal van Lammerts was het Martin Boer die het net liet bollen. De laatste fase van de wedstrijd was vervolgens meer spannend, dan goed, waarna de puntendeling een feit werd.