Zwaarbevochten overwinning voor SETA

Tijdens het duel tussen SETA en VVAK regende het niet alleen veel water, maar ook heel veel kansen. Deze leverden in totaal negen doelpunten op, waarbij de laatste van de thuisploeg viel in de laatste minuut. Zo boekte SETA uiteindelijk een 5-4 overwinning.

Kral in de basis

Al binnen enkele minuten stond SETA op voorsprong, door een goal van Willy Kral. De trainer van SETA stond in de basis, door enkele afwezigen en de schorsing van aanvoerder Joeri Westerhof. Al in het begin van de wedstrijd had men zich in een zetel kunnen spelen, maar werden de mooiste kansen om zeep geholpen.

Deksel op de neus

En wanneer kansen niet worden benut, is de kans op de deksel op de neus groot. En zaterdag was dit niet anders. Waar het wachten was op de tweede goal en meer, viel volledig uit het niets de gelijkmaker na twintig minuten. En alsof dat nog niet erg genoeg was, werd er vier minuten later nog een keer gescoord en stond Seta ineens op achterstand.

Iets draaglijker

Gelukkig liet Seta zich hierdoor niet van de wijs brengen en vocht het zichzelf weer terug in de wedstrijd. Vlak voor rust was het Lamin Barra die de gelijkmaker binnen schoot, waardoor de tussenstand bij rust in ieder geval iets draaglijker was, maar nog steeds onterecht.

Onberispelijk

Na de rust was er maar één ploeg die aanspraak maakte op de overwinning en dat was SETA. De Musselkanaalsters kwamen dan ook terecht weer op voorsprong. Een penalty werd onberispelijk binnen geschoten door Dylan de Wit en nadat de zeer goed spelende Dani Kruize een geweldige goal maakte vanaf de punt van het strafschopgebied, leek de wedstrijd wel beslist.

Dubbele cijfers

Dat SETA hierna niet flink aan zijn doelsaldo werkte, had het volledig aan zichzelf en de uitstekende keeper van VVAK te danken. Als het richting de dubbele cijfers was gegaan, had VVAK niet mogen klagen.

Kamies matchwinner

Toch gebeurde het onwaarschijnlijke, VVAK kwam in de laatste tien  minuten op gelijke hoogte en een flinke kater leek over te blijven voor SETA. De verbazing was ook bij de gasten groot, dat de thuisploeg na zo’n wedstrijd toch nog punten zouden weg geven. Maar gelukkig gebeurde dit niet, uit een scrimmage was het Stefan Kamies die de 5-4 liet aantekenen en hiermee de dik verdiende overwinning binnen sleepte voor SETA.